четвер, 28 січня 2021 09:54

В екопарку на туристів напали бізони: подробиці
5

В екопарку під Києвом бізони та зубр накинулися на відвідувачів.

Унаслідок інциденту ніхто не постраждав: люди встигли втекти. Розгнівані тварини пошкодили автомобіль. Про те, що сталося, розповів підприємець Юрій Цвіркун, який разом зі своїми дітьми приїхав у парк Медвін відпочити, йдеться в сюжеті "Факти ICTV".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слон напав на доглядача зоопарку

В еко-парку під Києвом бізони та зубр накинулися на відвідувачів
Фото: fakty.com.ua
В адміністрації парку запевнили, що тварини не нападали б самі, і швидше за все їх спровокували
В еко-парку під Києвом бізони та зубр накинулися на відвідувачів
В адміністрації парку запевнили, що тварини не нападали б самі, і швидше за все їх спровокували
Розгнівані тварини пошкодили автомобіль

Чоловік зі своїми чотирма дітьми заїхав на середину угідь ближче до бізонів, і всі вийшли, щоб сфотографувати тварин. Юрій розповів, що співробітник господарства дав їм моркву і запропонував піти на сусіднє поле погодувати оленів і коней Пржевальського.

"Ми, двоє дорослих і четверо дітей, пішли на годування коней, під час якого одна з тварин почала брикатися і двічі ледь не вдарила мою 8-річну доньку. Ми одразу залишили їх і пішли до свого авто на сусідньому полі", - розповів Юрій Цвіркун.

Коли вони повернулися, машину оточило стадо бізонів і зубр.

"Коли ми підійшли ближче, щоб сісти в машину, бізони напали на нас і почали переслідувати. Діти злякалися, пережили неймовірний шок, почали плакати і просити про допомогу. Ми з дружиною взяли дітей і побігли через все поле, ближче до виходу, але ворота зсередини були замкнені на замок. Ми не змогли покинути територію господарства", - зазначив постраждалий.

У цей час зубр почав трощити авто. Чоловік подзвонив другові, який з ними приїхав, і запитав: куди вони поділися, де працівник, який обіцяв їх супроводжувати та охороняти.

"Виявилося, що він кинув нас і запропонував іншій групі людей поїхати годувати верблюдів на інше поле. Ми чекали повернення працівника господарства близько 15 хвилин, за цей час пережили неймовірний стрес", - розповів Юрій Цвіркун

Пізніше постраждалі викликали поліцію і написали заяву на екопарк.

"Виявилося, що ця людина працює в цьому господарстві всього місяць, робітники там не оформлені належним чином, відповідно до законодавства України, тварини не зареєстровані та не мають паспортів та інших документів, гроші за екскурсію беруть готівкою і не видають чеків", - розповів чоловік.

Відомо, що екопарк зобов'язався все залагодити і компенсувати матеріальні та моральні збитки.

В адміністрації парку запевнили, що тварини не нападали б самі, швидше за все, їх спровокували.

"Ніхто ні на кого не нападав. Просто люди не почули наших рекомендацій. Коли ми пускаємо відвідувачів у вольєр, ми даємо рекомендації. Не можна близько під'їжджати до тварин, у нас сафарі-парк", - повідомила гід екопарку Анастасія.

В екопарку кажуть, що раніше таких ситуацій не було. Те, що сталося, це недотримання правил безпеки самими туристами.

У природному заповіднику Південно-Африканської Республіки розлючений слон переслідував екскурсійний джип із туристами. Водій тікав від тварини заднім ходом, а пасажири знімали відео.

Зараз ви читаєте новину «В екопарку на туристів напали бізони: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути