субота, 30 листопада 2013 23:40

"Україно, вставай! Це – революція!" - активісти Євромайдану озвіріли після дій "беркутівців"
20

Фото: Фото: Сергій Старостенко

-Зека геть! Україно, вставай! Це - революція! - кричить кілька тисячний натовп на столичній Михайлівській площі. За мить на проїжджій частині люди оточують мікроавтобус "Беркуту". Починають бити автівку ногами та руками. Натовп перекриває проїзд, вулицею утворюється затор. За п'ять хвилин машина "Беркуту" рушає, люди розбігаються у різні сторони.

- Щоб ви здохли, падлюки! - студент кидає великий камінь і розбиває скло мікроавтобусу. Машина без зупинки їде у бік майдану.

За пам'ятником жертвам Голодомору з перемотаною бинтом головою стоїть безсилий високий Сергій, його куртка заляпана кров'ю.

- Синочок, це тебе побили так? Моє дитятко золоте, - махає головою у картатій хустці пенсіонерка, витирає сльози.

-Боже, дітей побили, - підбігає з термосом жінка, наливає чоловіку у пластиковий стакан чай. – Я цим гадам тільки що надавала на майдані, так ругалась. Це ужас, що робилося, наче фашистський фільм подивилась.

- У мене такі гарні результати на ліцо. Але все буде добре, - тягне слова від втоми постраждалий економіст Сергій. Вночі його кийками по голові били "беркутівці". Чоловік мітингував у центрі Києва за Євроінтеграцію два дні.

- Ни в коем случае нельзя мириться с тем, что бьют мирные демонстрации. Это ужасное преступление. Это антиконституционное действие, - обурена киянка 69-річна Ганна Янковська, працювала редактором наукових статей. - Нашу власть никто не любит. Уже в Америке собрали 100 тисяч подписей против Януковича. В Евросоюзе призвали заморозить их счета.

До площі колоною йдуть студенти, тримають національні прапори.

- Думаю, в России на Януковича есть компромат, он же дважды сидел в тюрьме, - продовжує Ганна Янковська. - Эти все документы изчезли. Еще не известно какие преступления он совершал будучи государственным деятелям. Кроме того, Януковича легко купить. Он хотел у Евросоюза такие большие деньги выторговать. Это уму не постежимо. Теперь у власти ужасное положение. МВФ отказался выдавать кредиты Украине.

У гучномовець кричить екс-депутат Київради Зорян Шкіряк. Повідомляє, що  нардеп Інна Богословська вийшла з Партії регіонів.

-Ура! - голосно кричить натовп, аплодують.

-Она такая змея. Простітутка, сегодня там, завтра здесь, - кричить у натовпі чоловік.

Вулицею в унісон сигналять автомобілі. Бабуся з глибокими зморшками несе у прозорому пакету з кілограм яблук. Кладе їх серед купи продуктів, що приносять люди для активістів Євромайдану.

- Бачили ви ті очі людей, наповнені ненавистю та зневагою? Особливо у молодих хлопців, - каже льв'янин 66-річний Юрій Якимець. – Коли зомбований "беркут" йшов на людей,  то народ готов був з цими звірами гризтись. Видно Янукович відчув свою слабість і наказав всіх розганяти. Але зря, завтрашнім мітингом усе б закінчилось. А так ще більше людей настроїв проти себе. В цивілізованій країні такого бути не може, щоб били так по-звірськи дітей та жінок. За це треба судити.

Зранку на Майдані Незалежності з залізними щитами стоїть кілька сотень правоохоронців. Вони колом оточили територію майдану. Нікого не пропускають, перекрили один з виходів метро. Наразі мітинг продовжується на Михайлівській площі, зібралось понад 10 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «"Україно, вставай! Це – революція!" - активісти Євромайдану озвіріли після дій "беркутівців" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути