Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2006 18:38

Уболівальники виїжджали хмільними

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  За хвилину до від’їзду киянин Юрій Пелих обіцяє своїй дівчині Тетяні, що буде добре поводитися в Німеччині
За хвилину до від’їзду киянин Юрій Пелих обіцяє своїй дівчині Тетяні, що буде добре поводитися в Німеччині

Уболівальники футбольної збірної України збиралися з самого ранку. Білий автобус "Неоплан" з коричневими затемненими вікнами чекав наших біля танку на Шулявці. Його пасажирів можна було впізнати за синьо-жовтими футболками "Україна", легким запахом спиртного і червоними очима — напередодні вночі по телевізору показували футбольні матчі.

До автобуса хтось тягнув свої сумки від метро, когось підвозили на машині родичі.

— Паспорт взяв, не забув? — час від часу питали один в одного пасажири. Серед 42 уболівальників було помітно з десяток жінок. Їхні чоловіки вели себе стримано. Натомість пасажири без дружин почувалися як на святі. В останні хвилини розпитували, хто що із собою взяв у дорогу — коньяк, горілку? Дехто побіг до сусідніх кіосків добрати пива. Хтось нагадував, що можна буде зробити зупинки в Рівному — поповнити запаси.

— Ні, випивки не брали, — награно крутить головою 43-річний Сергій (прізвища просив не називати, бо їхав на футбол потай від начальства). — У нас одні книжки та газети. Всю дорогу будемо читати.

— Я три літри везу, — признається голова правління ЗАТ будівельної компанії "Маяк" Леонід Кирєєв, 51 рік. — Одну — другові, який там живе. Спеціально взяв пляшку "Неміроффа" з чарочками в коробці. Ще булаву, келихи глиняні з надписами "Шануймось" та тарілочки з малюнками Києва. Але головне, що ми вивчили наш гімн! Будемо всі співати.

Ми всі вивчили гімн

Напередодні поїздки Леонід дуже хвилювався, майже всю ніч не спав. Це його перша поїздка на футбол у ролі вболівальника. Їде до Німеччини, бо в Європі наступний чемпіонат буде років за 16. Домовився з дружиною та донькою про "бартер": він — на чемпіонат, а родина влітку — до Барселони.

— Можна, ми с вами сфотографіруємся, дєвушка, — вболівальники діставали мобілки з камерами, фотографувалися біля автобуса й тут же пересилали знімки друзям. Хотіли поділитися своєю радістю з усім світом.

Валізи з прапорами, трубами, пищалками, сувенірами зникали в багажному відділенні. Пакунки з бутербродами, сало та ковбасу брали із собою в салон.

— Там такої, як у нас, немає, тому й беремо. Та ще й в дорозі їсти захочеться, — зізнався киянин Сергій.

Уболівальникам сказали, що ціни в Німеччині підскочили. На їжу, кишенькові витрати й подарунки кожен взяв десь по дві тисячі євро. Поїздка до Німеччини з візами, квитками на футбол, проживанням в готелі пасажирові "Неоплану" обійшлася в 1,8 тис. євро.

На чемпіонат світу з футболу до Німеччини поїхало майже 2,5 тис. українських уболівальників. Близько 2,3 тис. путівок продавала турфірма "Гамалія". Ще понад 200 — "Спорт Лайн Тревел". На кожний матч пропонували іменні квитки чотирьох категорій — залежно від місця на стадіоні: за 110, 66, 50, 39 євро. Клієнт міг вибрати — побувати на одному матчі збірної чи на трьох. Летіти літаком, їхати автобусом, поїздом чи власною машиною. Але через українську фірму він обов"язково замовляв білети на матчі, візу, страховку та проживання в готелі. Від обраного транспорту, "зірковості" готелю та програми перебування в Німеччині залежала ціна путівки.

У Німеччині буде 2,5 тисячі українців

Найдешевша обійшлася вболівальникові в 637 євро. До неї входить авіапереліт до Берліна, оглядова екскурсія містом, квиток на матч Україна — Туніс і повернення того ж таки дня літаком до Києва. Найдорожча путівка коштувала 7 тис. євро. У вартість входили: квитки І категорії на три матчі української збірної, проживання в чотиризірковому готелі (14–24 червня) та авіапереліт.

Перед видачею візи в консульстві Німеччини з аматорами футболу проводили співбесіди. Просили перерахувати прізвища футболістів нашої збірної, хто тренер, чим закінчилася остання гра, що там було примітного.

Менеджер турфірми "Спорт Лайн Тревел" Маргарита Григоренко, 48 років, каже, що вболівальники збірної — спокійні клієнти, з якими проблем взагалі не було.

— Ми нещодавно фанатів "Чорноморця" відправляли до Мінська. Так по них видно було, що їхали саме хуліганити та битися, — розповідає Маргарита. — А тут багато родичів та знайомих  наших футболістів. Он будуть їхати батьки Андрія Гусіна, дружини Сергія Назаренка та Олега Шелаєва, родина Руслана Ротаня.

Зараз ви читаєте новину «Уболівальники виїжджали хмільними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути