вівторок, 09 січня 2018 16:44

У столиці після циркового шоу діти опинилися в лікарні з важкою інфекційною недугою
3

У Дитячу клінічну інфекційну лікарню потрапило багато дітей з кіром
Фото: Тетяна Клішина
У Дитячу клінічну інфекційну лікарню потрапило багато дітей з кіром
У Дитячу клінічну інфекційну лікарню потрапило багато дітей з кіром

Діти, які потрапили в Дитячу клінічну інфекційну лікарню з кором, відвідували в кінці грудня цирк "Кобзов" на Контрактовій площі.

Про це повідомила мати одного з хворих дітей Тетяна Клішина в Facebook.

"Всім батькам малолітніх дітей! Зверніть увагу на ситуацію, яка стає епідемією! На сьогоднішній день я перебуваю в дитячій інфекційній лікарні міста Києва за адресою вул. Дегтярівська, 23, з діагнозом "кір". Все б нічого, з ким не буває. Але всі діти, що перебувають з нами в палаті - бокс №1, побували в одному і тому ж місці! Цирк "Кобзов" на Контрактовій площі! Всі діти різного віку, з тим же діагнозом, незалежно, щеплені чи ні (наприклад, моя дитина щеплена). Симптоми захворювання у всіх з'явилися 29-31 грудня 2017 року. І всі хворі діти до одного, які з нами в палаті, відвідували цирк "Кобзов" на Контрактовій площі в різні дні, що виключає випадкове зараження, хто поруч сидить, в районі 20-25 грудня 2017 року", - написала Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не щепленим від кору дітям заборонили ходити до школи

"Очевидно, що зараження відбулося саме в цирку, і сталося воно з двох причин: або хтось із персоналу був заражений і приховував це, що неприпустимо; або вірус кору заніс відвідувач цирку, що в свою чергу не знімає відповідальності з керівництва цирку. Оскільки вірус кору протримався там як мінімум п'ять днів! А це означає, що за цей час обробка поверхонь не проводилася належним чином або ж її не було взагалі!"- зазначила Клішина.

Діти могли заразитися під час антракту, коли прибирання на манежі здійснювалося не пилососом, а віником, а тому пил піднімалася в повітря, додала жінка. Тетяна вимагає терміново закрити цирк "Кобзов" на карантин.

"Прохання утриматися від відвідування цирку "Кобзов", а тепер і інших багатолюдних місць. 23, 24 грудня був виступ "Кобзова". Після нього, діти, які там були, зараз перебувають з важкою формою кору в інфекційному відділенні", - написала також мама дитини, хворої на кір Ольга Мірошниченко.

З початку 2018 року в Дитячу інфекційну лікарню столиці з діагнозом "кір" госпіталізували 16 маленьких киян, повідомили в Департаменті охорони здоров'я КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києвом стрімко поширюється кір. У мерії зібрали оперативну нараду

Кір - одне з найбільш контагіозних антропонозних вірусних захворювань, яке здатне вражати всі вікові групи, незважаючи на те, що найуразливішими до кору вважаються діти. В Україні зафіксували чотири випадки смерті від захворювання на кір протягом 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «У столиці після циркового шоу діти опинилися в лікарні з важкою інфекційною недугою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути