вівторок, 23 жовтня 2018 15:44

"У нас є план "А" і план "Б" - директор Музею Революції про його будівництво

"У нас є план "А" і план "Б" - директор Музею Революції про його будівництво
Роботи передбачають будівництво меморіального комплексу від вулиці Хрещатик до вулиці Ольгинська. Фото:www.dw.com

24 жовтня оголосять результати тендера на будівництво Музею Революції гідності на вулиці Інститутській у Києві. І вже за тиждень мали б початися роботи.

Але Управління спецрозслідувань Генпрокуратури наполягає на продовженні слідчих дій на цій території та виступає проти початку будівництва меморіального комплексу. Про це заявив керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

У прокуратурі наполягають на перенесенні тимчасового меморіалу пам'яті героям Небесної сотні, який розташований на Інститутській біля входу до метро Хрещатик, аби слідчі змогли завершити роботу. Музейники, адвокати родин героїв Небесної сотні кажуть, що держава зараз намагається попри все почати будівництво до 21 листопада, дати чергових роковин Революції гідності, попри те, що слідчі не завершили свою роботу. А якщо будівництво не почнеться цьогоріч, то наступного музею вже може не бути, бо гроші виділені бюджетом тільки на цей рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як буде виглядати музей Революції Гідності

"Уряд уповноважив Міністерство культури провести конкурс, аби реалізувати проекти зведення меморіалу та музею. Зробили уже дуже багато роботи, - каже Директор Музею Революції гідності ("Музею Майдану") Ігор Пошивайло. У короткі строки проведені проектні роботи, різноманітні погодження. У нас дуже короткий строк на реалізацію проектів. Генпрокуратура пообіцяла, що їй достатньо часу до кінця літа, аби до початку робіт у жовтні провести слідчий експеримент".

З пояснень прокуратури зрозуміло, що їм треба ще близько місяця, мінімум 16 днів, щоб закінчити роботи.

"У нас є план "А" і план "Б". Ми розуміємо, що у нас одна мета: зберегти пам'ять. Результати слідства – це частинка майбутніх експозицій. Для нас результат слідства є дуже важливим. Ми про це заявляли у липні. План "А" полягав у тому, щоб до початку робіт, до жовтня, Генпрокуратура провела свій слідчий експеримент і генпідрядник розпочав будівельні роботи. Якщо для Генпрокуратури потрібен додатковий час, з сьогоднішнього дня, скажімо, 3-4 тижні, то все одно далі все залежить від генпідрядника. Від того, як він спланує етапи будівельних робіт. Можна іти на компроміс, але потрібна якась гарантія від слідчих органів, що за умови демонтажу меморіалу вони одразу розпочнуть роботу та у вказані ними строки завершать слідчий експеримент", - каже Ігор Пошивайло.

Роботи передбачають будівництво меморіального комплексу від вулиці Хрещатик до вулиці Ольгинська.

"Якщо це буде місяць часу, то великої загрози я не бачу. Тобто є можливість і провести слідчі дії, і збудувати вчасно меморіал. Поки що оптимізм є. Але ми з таким самим настроєм на ці питання відповідали у липні цього року".

Конкурс проектів на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної сотні Олександра Капіноса оголосили в Києві.Тематика проектів стосується живих традицій - народних танців, співу, гри на інструментах, фольклору, ремесел.

Зараз ви читаєте новину «"У нас є план "А" і план "Б" - директор Музею Революції про його будівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути