Ексклюзиви
середа, 01 червня 2016 11:22

У мерії розповіли, скільки в столиці недекомунізованих вулиць

У мерії розповіли, скільки в столиці недекомунізованих вулиць

Станом на 1 червня Київській міськраді залишилося перейменувати 13 вулиць у рамках закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборони пропаганди їх символіки".

Це заявили у Київській міськадміністрації, повідомляють "Українські Новини".

Київрада вже перейменувала 67 вулиць із 159-ти. Ще 79-м змінили назви розпорядженням мера Віталія Кличка.

Ще 13 об'єктів опрацьовують. Зокрема, 11 пропозицій про перейменування винесли на повторне громадське обговорення (з 25 лютого по 25 квітня). Під час обговорення кияни не підтримали запропоновані варіанти. Комісія з питань перейменувань підготувала нові пропозиції.

Вона рекомендувала меру внести подання до Київради щодо зміни назви 9 вулиць. А саме вулицю Павла Дибенка перейменувати на вулицю Сім'ї Шовкопляса, вулицю Кіквідзе - на вулицю Михайла Бойчука, вулицю Котовського - на Володимира Сальського, вулицю Павлика Морозова - на Академіка Оппокова, вулицю Профінтерна - на Забайковскую, вулицю Миколи Скрипника на - Миколи Лукаша, вулицю Петра Шелеста - на Миколи Плахотнюка, провулок Бакинських Комісарів - у провулок Василя Сухенка та провулок Шаумяна - в провулок Сергія Параджанова.

Вулиці Миколи Лебедєва і Героїв Сталінграда повторно винесуть на громадське обговорення після обробки нових пропозицій щодо перейменування.

Завершили обговорювати зміну назви вулиці Ванди Василевської на вулицю Всеволода Змієнка.

Пропозицію про перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела винесли на повторне громадське обговорення з 13 травня. Воно триватиме до 13 липня.

Читайте також: Пам'ятник чекістам розламали екскаватором

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті заявляє про необхідність демонтувати в Києві 105 пам'ятників і пам'ятних знаків комуністичного режиму.

Зараз ви читаєте новину «У мерії розповіли, скільки в столиці недекомунізованих вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути