середа, 24 травня 2017 11:55

У Кличка пояснили причини подорожчання проїзду в комунальному транспорті

У Кличка пояснили причини подорожчання проїзду в комунальному транспорті
Проїзд у тролейбусах, автобусах і метро здорожчає на гривню. Фото: "Антикор"

Подорожчання проїзду в громадському транспорті Києва спричинило зростання мінімальної зарплати та підняття цін на електроенергію.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови міськадміністрації Микола Поворозник.

"Отримані кошти підуть на плату за електроенергію, яка здорожчала у п'ять разів. Також треба зважати на здорожчання мінімалки", - сказав Поворозник.

На підняття цін на проїзд у комунальному транспорті також вплинуло подорожчання дизпалива і автомобільних шин у 5 разів, зауважив радник першого заступника голови КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський.

Він пояснив, із чого складається тариф проїзду в метрополітені. 31% - зарплата працівників, 28% - матеріальні витрати, 30% - технічні.

Економічно обґрунтований тариф у метро становить 6,64 грн, у наземному транспорті - 6,91 грн.

"Проїзні на рік чи півроку та на відповідну кількість поїздок, які пасажири придбають до 14 липня, діятимуть до кінця 2017-го. Вартість проїзду надалі залежатиме від обраного квитка. Після здорожчання колір жетона змінять", - наголосив Поворозник.

У міськадміністрації врахували реакцію киян на подорожчання. На одну особу, яка схвалює підняття цін, припадає 5 незгодних.

"Не пам'ятаю жодного здорожчання, яке пройшло під оплески. І теперішнє підтримує невелика частина киян - один до п'яти. Кожен думає про власний гаманець. Від підняття цін місто отримає додатково близько 200 мільйонів гривень. А потреба Києва - 2,5 мільярдів", - розповів Яструбинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки коштуватиме проїзд у річковому трамваї

З 15 липня Київська адміністрація планує підняти ціни на проїзд у метро до 5 грн, у наземному транспорті до 4 грн. За використанням пластикової безконтактної картки вартість поїздки в метро становитиме 5 грн, за поповнення на 1-9 поїздок і 4,5 грн за поповнення на 50 поїздок.

Вартість разового квитка на міську електричку становитиме 5 грн, а вартість єдиного разового проїзного квитка на міську електричку та трамваї №4, 5 або автобуси №59, 60, 61 – 7 грн.

Вартість пластикової безконтактної картки сягатиме 12 грн. Одноразово на неї можна придбати не більш як 50 поїздок. Загальна кількість поїздок, яку можуть придбати на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 одиниць. Термін дії пластикової безконтактної картки становитиме 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення незалежно від кількості невикористаних поїздок. Водночас вартість невикористаних поїздок, що залишилися на картці, термін дії якої закінчився, не повертатимуть.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка пояснили причини подорожчання проїзду в комунальному транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути