понеділок, 02 вересня 2024 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві з самого ранку лунали потужні вибухи: є постраждалі
Оновлено

У Києві з самого ранку лунали потужні вибухи: є постраждалі
Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад 10 крилатих ракет, близько 10 балістичних і ще ударний безпілотник. Фото: pixabay.com

У Києві внаслідок нічного ракетного удару зафіксовано падіння уламків у чотирьох районах.

За даними КМВА, внаслідок сьогоднішнього ракетного удару ворога у столиці зафіксовано падіння уламків у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Є інформація про потерпілих і пожежі.

"Попередньо, є займання. Дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються. Підрозділи оперативних служб слідують на місця", - розповів керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків з новою силою атакували росіяни: що відомо

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що у Шевченківському районі, де було зафіксоване падіння уламків, медики оглядали одного потерпілого.

З самого ранку в Києві пролунала серія потужних вибухів. Працює протиповітряна оборона.

О 5:23 військові повідомили про ще одну групу ракет через Білоцерківський район курсом на Київ. Кличко повідомляв про виклик екстрених служб у Святошинський район. Також він писав про виїзд екстрених служб на виклики у Голосіївський та Соломʼянський райони.

"Триває ракетний удар по Києву. В місті працює ППО. Зафіксовано падіння уламків у Святошинському районі. Інформація уточнюється", - зазначали у КМВА.

Відбій повітряної тривоги дали лише о 6:27.

За повідомленням мера столиці, у Святошинському районі горять чотири автомобілі, а в Голосіївському - двоповерхове нежитлове приміщення. Також через падіння уламків виникла пожежа в Шевченківському районі.

Станом на 6:25 до медиків за допомогою звернулися двоє дорослих - одного з них госпіталізували.

У Голосіївському районі частково зруйнована котельня. Також частково пошкоджено скляні елементи входу на станцію метро "Святошин". Поблизу станції горить МАФ.

ОНОВЛЕНО:

"Російській війська завдали чергового ракетного удару по Києву. Удар був комбінований - крилатими та балістичними ракетами. Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько 3:00 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА", - додав Попко згодом.

Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад 10 крилатих ракет, близько 10 балістичних і ще ударний безпілотник.

"Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно! Внаслідок ракетного удару в місті сталося падіння уламків в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах. Попередньо, є займання автомобілів та пошкодження нежитлових приміщень. Дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються. Підрозділи оперативних працюють на місцях", - йдеться у повідомленні.

Росіяни вночі та вранці 31 серпня знову атакували українську столицю та Київську область ударними дронами. Силами та засобами ППО знищено всі російські безпілотники, які загрожували столиці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з самого ранку лунали потужні вибухи: є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути