Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 08:03

У Києві відновив роботу метрополітен

У Києві відновив роботу метрополітен
У Києві після карантинних обмежень відновив роботу метрополітен. Фото: УНІАН

Сьогодні, у понеділок 25 травня, свою роботу відновив метрополітен Києва. Напередодні відкриття у МОЗ нагадали рекомендації та правила користування метро, як для пасажирів, так і для працівників.

Усі, хто перебуває в метро, мають носити маски або респіратори та дотримуватись соціальної дистанції. Працівники метро повинні мати 5-денний запас масок, повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв обіцяв, що столичне метро відновить роботу з "дотриманням усіх норм та регламентів".

Для пасажирів метро діятимуть наступні правила:

— на вході до приміщення станцій мають забезпечити санітарний контроль пасажирів. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання — мають провести температурний скринінг,
— пасажири мають бути у засобах індивідуального захисту, а саме: у масках чи респіраторах,
— пасажири мають дотримуватися відстані не менше, ніж 1,5 метри одне від одного у чергах до кас, терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату поновлення роботи метро в Харкові

Також після відновлення роботи метрополітену, у зв'язку з продовженням карантину — вагони та станції підземки будуть посилено дезінфікувати.

Окрім того, на інформаційних панелях розміщено важливі дані щодо необхідності звернутися до лікаря за перших симптомів респіраторного захворювання, "гігієни кашлю", соціальної дистанції, маскового режиму, важливості використання рукавичок, миття рук після поїздок та уникнення доторків до обличчя.

Обмежувати кількість пасажирів у метро після його відкриття не будуть. Бо у підземці зробити це неможливо. Із тієї ж причини не будуть проводити температурний скринінг. Що стосується обов'язкового носіння масок та рукавичок, то за цим будуть стежити чергові по станції.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відновив роботу метрополітен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути