субота, 19 грудня 2020 19:00

У Києві урочисто засвічують головну ялинку країни (онлайн)
9

У Києві розпочинається урочисте відкриття головної ялинки країни. Традиційно її засвічують у День Святого Миколая, 19 грудня. Новорічне дерево вже сьомий рік поспіль височіє на Софійській площі.

Ялинку оформили у тематиці казкового лісу. Прикрасили іграшками у вигляді лісових звірів, шишок, грибів, жолудів. Всього розвісили близько 1,5 тис. прикрас.

Фото: FolkUkraine

Особлива окраса ялинки – гірлянда із великих лампочок французького виробництва. Вони світяться 2 кольорами - холодним білим і зеленим.

Ялинка є найвищою за останні роки й штучною. Висота дерева з конструкцією — 31 м. Розташували його на казковому пеньку з дверцятами. Площа пенька – 34 м, діаметр приблизно 10 м. Після тривалих дискусій та суперечок з верхівки ялинки зняли казкового капелюха, замінивши різдвяною зіркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привітати рідних з Новим роком можна на всю країну. Записане відео покажуть у центрі Києва

Пандемія коронавірусу внесла зміни у святкування Нового року в столиці. Цьогоріч відмовилися від фудкортів, концертів та анімаційних програм. Замість них організували новорічний пішохідний маршрут.

Святкування новорічно-різдвяних свят у Києві триватиме з 19 грудня до 19 січня. Запровадження локдауну чи комендантської години в новорічну ніч залежить від рішень Кабміну.

На пішому новорічному маршруті Києва, окрім головної ялинки, можна побачити ще 2. Їх також запалять в суботу, 19 грудня.

Центральну ялинку Подолу розташували традиційно на Контрактовій площі. Її вбрали тарілками з петриківським розписом, яблуками та горіхами. На площі також змонтували ковзанку і гірки для дорослих й дітей.

Цьогоріч вперше встановили й головну ялинку міста - біля Арки дружби народів. Вона 31 м заввишки й прикрашена у тематиці чарівного лісу. Усе оздоблення ялинки, пішохідного мосту, доріжок, що ведуть до Арки, буде "кришталеве". Прикраси виконані у холодних кольорах.

Загальна протяжність пішого новорічного маршруту в обидва боки 8 км. Складається він із семи лекцій. На одній з них розмістили скандального капелюха.

Зараз ви читаєте новину «У Києві урочисто засвічують головну ялинку країни (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути