пʼятниця, 07 вересня 2012 05:19

У Києві розпочалося незаконне будівництво на території дитсадка
6

Учора, 6 вересня, кияни, жителі будинку 7-в по вулиці Ревуцького, організували мітинг проти незаконної забудови на території прилеглого до будинку дитячого майданчика та частково дитсадку. Тут збираються побудувати багатоповерхівку.

"Будівництво починають незаконно, без дозволу контролюючих органів. Учора ввечері встановили будівельний паркан на території дитячого майданчика  і діючого дитсадку. Забудовник – Київдержбуд під прикриттям початку будівництва житла для постраждалих від "Еліта центр" (будівельна афера, в результаті якої збитки отримали понад півтори тисячі людей – ред.), практично виступив рейдером і захопив 39 соток землі", - розповів кандидат у народні депутати Олексій Давиденко. Він організував збори жителів будинку.

"Зясувалося, у цьому будинку з понад 200 квартир для постраждалих від "Еліта центр" буде тільки чотири. Ми сьогодні ініціювали громадське зібрання, запросили всіх мешканців найближчих будинків, представників постраждалих від цієї афери, особисто подзвонив у приймальню Олександра Попова і запросив його на зустріч, разом із представниками міліції і прокуратури. Влада не зявилася на відверту розмову з громадянами. Охорона Київдержбуду не пустила на територію будмайданчику, тому ми були змушені проводити наші зібрання біля  будівельного паркану, який фактично розділив територію дитсадку на дві частини: з однієї сторони дитсадочок, з іншої вже будмайданчик.

Постраждалим від "Еліта центр" пропонують ще пять варіантів земельних ділянок для розгляду. Вирішили обїхати з ними ці місця, щоб ситуація не повторилася", - зазначив Давиденко. Також він додав, що депутати Київради намагалися скасувати це рішення.

"Ще у травні підготували проект відміни дозволу будівництва і винесли його на розгляд сесії Київради.  Нажаль, це підтримало лише 46 депутатів із потрібних 61-го.  20 вересня буде знову поставлено це питання на сесії.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розпочалося незаконне будівництво на території дитсадка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути