четвер, 05 грудня 2019 10:23

У Києві психічно хворий чоловік нападає на жінок

У Києві психічно хворий чоловік нападає на жінок
Жінки кажуть, що зловмисник на ім'я Андрій міг їх просто вбити, якщо б ніхто не заступився. Фото:www.volyn24.com

У київському масиві Русанівка вдень психічно хворий чоловік нападає на жінок і б'є їх.

Правоохоронці кажуть, що затримати його не можуть, але проводять слідчі дії, розповіли в ТСН.

У поліції не уточнюють, скільки було таких випадків. 37-річний киянин більше 20 років перебуває на обліку у психдиспансері. Його мати розповідає, що лікарі помилились з діагнозом сина і відповідно неправильно його лікували. Старший син жінки також має проблеми з психікою і в обох її дітей захворювання прогресують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бив, душив і рвав одяг: ґвалтівник познущався над жінкою

"Бувають же такі ситуації, що вискочить - і все. Чолов'язі 38 років у грудні буде - не втримаю!" - зізнається жінка.

Психіатрична експертиза встановила, що чоловік не усвідомлює своїх дій.

Одна з жертв розповідає, що зловмисник напав на неї на Русанівці вдень і вдарив кулаком в спину. Це побачив випадковий перехожий і прийшов на допомогу, але зловмисник втік. Жінка заявила в поліцію, а в соціальних мережах дізналась про десятки схожих випадків в цьому житловому масиві за останні півроку.

Іноді постраждалим вдавалося втекти, а деколи за них заступалися випадкові очевидці. Жінки кажуть, що зловмисник на ім'я Андрій міг їх просто вбити, якщо б ніхто не заступився.

Психіатр Олексій Шевцов розповідає, що за законом психічно хвору людину в Україні можуть затримати лише в разі її згоди. Проблема в тому, що жоден хворий на шизофренію не погодиться з тим, що він має проблеми і небезпечний для себе або оточуючих. Якщо пацієнт не хоче медичної допомоги, але люди іншої думки, то тоді питання вирішується через суд.

Поліцейські вже затримували цього чоловіка, але суд відпустив його під особисте зобов'язання. Якщо правоохоронці доведуть провину агресивного чоловіка, йому може загрожувати до 5 років позбавлення волі.

У Львові на пішохідному переході невідомий чоловік вдарив в голову перехожу жінку. Унаслідок удару жінка впала і сильно вдарилась головою об бруківку. Нападника затримали.

Зараз ви читаєте новину «У Києві психічно хворий чоловік нападає на жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути