субота, 24 березня 2018 19:15

У Києві придумали, як узаконити "понаєхавших"

У Києві придумали, як узаконити "понаєхавших"
Незареєстрованим жителям Києва слід надати такі ж права на муніципальні послуги, якими користуються кияни, - Сергієнко

Аналітично-дослідницький центр "Інститут міста" пропонує певним чином узаконити жителів Києва, які не мають місцевої прописки. Аби ті мали однакові права на освіту й медицину, що й особи зі столичною реєстрацією.

Про це заявив директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко, передає кореспондент Gazeta.ua.

"У 2006 році ми підрахували, що реальне населення Києва - 4,1 мільйона. З них 2,8 мільйонів мають реєстрацію і користуються усіма благами життя в Києві. 1,3 мільйона не мають реєстрації. У них виникають труднощі з влаштуванням дітей в дитсадки та школи, наданням медичної допомоги, тощо", - сказав Сергієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому досі не можуть переселити жителів будинку -"вбивці"

Він вважає, що незареєстрованим жителям Києва слід надати такі ж права на муніципальні послуги, якими користуються кияни, окрім виборчих прав до органів місцевого самоврядування.

"Існує статут територіальної громади, яку прийняла Київрада. За ним є типи громадян міста: це кияни, і люди, які не вважаються громадянами міста, хоч вони офіційно працевлаштовані та сплачують податки. Тут уже виникає питання - кому давати право голосу на місцевих виборах. Ми вважаємо, щоб стати киянином, особа повинна мати будинок, квартиру або автомобіль, проживати в місті не менше 5 років, відкрити бізнес або щось збудувати та здати кваліфікаційний іспит на звання містянина. Чому саме 5 років? Така межа встановлена для того, аби відсіювати студентів та військових, які відбувають службу. Адже на час проживання вони мають прописку, а значить, і право голосу", - пояснив директор "Інституту міста".

"Якщо людина хоче вирішувати місцеві питання і мати право голосу — вона повинна брати активну участь у житті міста. З цього виходить, що в особи повинен бути персональний розподіл ресурсів на певній території, наприклад, власний бізнес", - додав член ГО "Київська Стратегічна Спільнота" Андрій Заможський.

В середу під Кабінетом міністрів відбулась акція протесту, на якій вимагали відставки Міністра транспортної інфраструктури Володимира Омеляна. Під стінами Кабміну зібрались близько 150 людей та 20 маршруток

Зараз ви читаєте новину «У Києві придумали, як узаконити "понаєхавших"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути