Ексклюзиви
неділя, 01 вересня 2019 14:02

У Києві покажуть моторошну виставку людських тіл

У Києві покажуть моторошну виставку людських тіл
Виставка людських тіл Body Worlds триватиме до 31 жовтня. Фото: Юрій Стефаняк

У Києві відкрилася всесвітньо відома виставка людських тіл Body Worlds. Триватиме до 31 жовтня у павільйоні № 4 на території ВДНГ.

Уперше її показали в 1995 році в Токіо. Вона повністю складається зі справжніх експонатів: частин тіл, тканин та внутрішніх органів. Вони збереглися завдяки унікальному методу бальзамування - пластинації, пише nv.ua.

"Виставка називається "Цикл життя" і присвячена тому, що відбувається з нами від моменту зачаття до часу, коли організм починає старіти. Вікові зміни супроводжують нас протягом усього життя. На жаль, ми не можемо їх попередити, однак можемо ставитися до свого тіла більш дбайливо, вести здоровий спосіб життя", - говорить креативний куратор виставки Анджеліна Воллс.

Експозицію відкривають стенди, які розповідають про процес зародження нового життя: це зачаття, формування і розвиток людських ембріонів. Кожен наступний стенд і зал наочно демонструють, як впливають на наше тіло природні вікові зміни, спорт, здорове харчування, шкідливі звички. Подібну виставку вже демонстрували в Києві у 2012 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видно всі кістки - створили 3D-рентген

"Це був абсолютно інший меседж, абсолютно інша подача, інше все. Те, що ви побачите тут, кардинально відрізняється. Ця виставка - оригінальні експонати, і вона демонструється в Україні вперше", - каже гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

Пожертвувати своє тіло для такої виставки може будь-хто, незалежно від віку, статі чи національності. Одна з головних умов - щоб після смерті тіло збереглося максимально цілим.

18 листопада о 19:00 в київській галереї Dymchuk відкриють персональну виставку Сергія Радкевича "Фрагменти". Триватиме до 16 січня.

В роботах митця поєднують абстрактне зображення та фігуративні елементи. За основу для графіки та живопису він бере лекала військової форми різних епох. Вони - тло, на якому проявляють фрагменти тіла. Це - понівечені та закатовані тіла українських військових.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть моторошну виставку людських тіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути