понеділок, 04 липня 2022 21:45

У Києві перевірили 27 фаст-фудів – які порушення знайшли
4

У Києві проводять рейди в закладах швидкого харчування. Перевірили вже 27 фаст-фудів.

У багатьох із них виявили порушення. Про це розповіли Gazeta.ua у пресслужбі Держпродспоживслужби Києва.

У Києві перевіряють фаст-фуди
Фото: Держпродспоживслужба Києва
У Києві перевіряють фаст-фуди
У Києві перевіряють фаст-фуди
У Києві перевіряють фаст-фуди

Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження в Печерському та Шевченківському районах Києва розпочали з 29 червня. Зараз вирішили проводити перевірку через низку отруєнь, які стались напередодні в столиці. Також зважали на спекотну погоду.

"21 червня відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради. Враховуючи ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на гостру кишкову інфекцію, що пов'язано із вживанням шаурми в умовах підвищення температури повітря в місті, з метою локалізації спалаху та запобігання поширенню захворювань на гострі кишкові інфекції – постановили забезпечити виконання комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів", – пояснили у службі.

Перевірки проводять на підставі Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".

Зараз фаст-фуди перевіряють спеціальні групи, до складу яких входять співробітники Нацполіції, департаменту промисловості та розвитку підприємництва, департаменту міського благоустрою, відділу торгівлі та споживчого ринку КМДА, "Муніципальної охорони" та інших профільних служб.

"Вирішили створити моніторингові групи, що робитимуть рейд по ятках і субʼєктах господарювання назовні торгових центрів із фаст-фудом", – зазначили в службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пануватиме спека: де чекати +36°С

З початку перевірок вже складено 10 протоколів та виписано два приписи.

"У більшості яток не встановлені субʼєкти господарювання. Немає документів, що підтверджують якість м'яса, яке кладуть у шаурму. Працюють там із порушеннями санітарного законодавства – не мають туалетів, рукавичок", – розповіли у Держпродспоживлужбі.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві складає протоколи. Штрафи становлять від 510 до 1020 грн.
Нацполіція також складає протокол, штраф становить від 17 тис. до 34 тис. грн, додатково можлива конфіскація.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є органом виконавчої влади. Вона перевіряє юридичних та фізичних осіб на дотримання різноманітних вимог – зокрема, санітарних та показників якості харчових продуктів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві перевірили 27 фаст-фудів – які порушення знайшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути