субота, 29 серпня 2020 18:48

У Києві оновили Пейзажну алею - фотопідбірка
5

На Пейзажній алеї у Києві завершили першу чергу реконструкції - від сходів до урочища Гончарі-Кожум'яки і до скульптури "Аліса в країні чудес". Оновлювали за проєктом Київміськрозвитку.

Автор: Gazeta.ua
  У Києві ремонтують Пейзажну алею
У Києві ремонтують Пейзажну алею

Востаннє алею ремонтували 40 років тому. І вона потребувала негайного капітального ремонту.

"На ділянці влаштували нове гранітне покриття, оновили дощову каналізацію, облаштували систему поливу газону, встановили гранітний бортовий камінь, новенькі лави. Має тепер Пейзажна Алея і сучасне LED-освітлення та декоративну підсвістку арт-об'єктів. Здійснили також ремонт підпірної стінки", - повідомив мер Києва Віталій Кличко. Дням він перевіряв якість ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві взялися робити ще один "втомлений" міст

Також обмежили рух транспорту автоматичними болардами з боку Десятинного провулку. Тепер в'їжджати на Пейзажку можуть тільки автівки мешканців прилеглих будинків та спецтранспорт екстренних служб. Крім того, розширили і вхід на алею з боку Історичного музею і Десятинної церкви.

Уже побував на новій алеї голова ГО "Рада з урбаністики Києва" Віталій Селик. У ремонті експерт виявив недоліки.

"З хорошого те, що знесли старі гаражі і облаштували новий прохід з боку Історичного музею. Поклали нове хороше покриття доріжок. З поганого - зробили сходи, де можна було пройти пандусом і не понизили бордюри і сходи, де це можна зробити. Це знижує доступність для маломобільних груп. Знову встановили яскраві білі лампи з неприкритим джерелом світла. Б'є в очі і доводиться опускати погляд. Такий вчинок виглядає нелогічним, наче проектанти не ходять по паркам Києва. До прикладу на нових сходах Пейзажки і Скляному мосту стоять теплі діоди. А під час минулорічного ремонту Володимирської гірки поставили приємні і гарні ліхтарі під старовину з теплим світлом", - вказав Селик.

Повністю завершити ремонт Пейзажної алею планують аж у 2021 році. Вартуватимуть усі роботи Києву в понад 123 млн грн.

У Києві ремонтують Пейзажну алею
Фото: Gazeta.ua
У Києві ремонтують Пейзажну алею
У Києві ремонтують Пейзажну алею
У Києві ремонтують Пейзажну алею
У Києві ремонтують Пейзажну алею

Тривають завершальні приготування до відкриття київського фунікулера після планового ремонту. 21 серпня, о 12:00, підіймач відновлює свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «У Києві оновили Пейзажну алею - фотопідбірка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути