вівторок, 14 вересня 2021 18:07

У Києві каратимуть за недотримання нормативів Covid-вакцинації

У Києві каратимуть за недотримання нормативів Covid-вакцинації
У столиці будуть карати порушників нормативів вакцинації від коронавирусу. Фото: Лілія Мицко, Gazeta.ua

З понеділка, 20 вересня, у Києві штрафуватимуть порушників нормативів Covid-вакцинації.

Про це заявив голова Держпродспоживслужби столиці Олег Рубан.

"Сьогодні (14 вересня. - Gazeta.ua) у Києві вакциновані майже 800 тис. осіб. Це найвищий показник вакцинації в країні. Щодо тих 80 відсотків нормативу, встановленого Кабінетом міністрів щодо відвідування закладів освіти, культурного, побутового спрямування: коливається відсоток вакцинації в різному бізнесі від 20 до 90. Найбезпечнішою є система освіти, де досягли 65-70 відсотків. Але певний бізнес досі не вакцинувався", - сказав Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні камери стежитимуть за дотриманням карантину

Він додав, що за дотриманням карантину в Києві спостерігають за допомогою відеокамер і мобільних груп. Кожна група обходить 15-20 суб'єктів і роз'яснює, стверджує посадовець.

"Сьогодні ще не складають протоколи про порушення. Поки лише консультують, тому що люди після літа забули, що таке коронавірус і як потрібно дотримуватися правил. Але з понеділка, коли ухвалять рішення Кабміну, будуть штрафні санкції і залучатимуть до відповідальності порушників", - заявив Рубан.

13 вересня Кабмін схвалив зміни до постанови про карантин. Раніше уряд анонсував, що нововведення передбачатимуть запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів з вакцинованими працівниками. Крім цього, Кабмін планував запровадити новий вид Сovid-сертифікату, який видаватимуть після першої дози вакцини.

У ЗМІ з'явилася інформація про підготовку столиці до запровадження локдауну з 15 вересня. Карантинні обмеження начебто стосуватимуться громадського транспорту, кафе, ресторанів і салонів краси. У Кабміні цю інформацію спростували.

У Києві вже проводять показові рейди для контролю дотримання маскового режиму. Порушників штрафують.

Зараз ви читаєте новину «У Києві каратимуть за недотримання нормативів Covid-вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути