Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 19:15

У Києві хочуть узаконити гральні автомати

У Києві хочуть узаконити гральні автомати
У Києві протягом 2016-2017 припинено діяльність понад 2 тис. незаконних гральних закладів. Фото: "Місто вечірнє"

Депутати Київради збираються просити у Верховної Ради дозволу створити спеціальну ігрову зону в столиці.

Про це повідомив депутат міськради Олександр Пабат в Facebook.

У бюджетній комісії Київради ставили питання, що передбачає виведення з тіні ігрового бізнесу і створення в Києві спеціальної гральної зони. Але проект рішення не погодила фракція "Свобода".

"Будемо робити вигляд, що не помічаємо численних "лото", "бінго", "покерних клубів"? Заборона грального бізнесу не тільки не досягла своєї мети, але і значно знизила надходження в бюджет від гральної сфери, перевівши цілу галузь у тінь. Попри заборону, азартні ігри широко поширюються через "інтернет-клуби", "бінго-лотереї" та інші квазіформи, в форматі яких зростає чисельність залів ігрових автоматів", - зазначив він.

У Києві протягом 2016-2017 припинено діяльність понад 2 тис. незаконних гральних закладів. Депутат вважає, що створення спеціальної гральної зони в Києві допомогло б вирішити ряд питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть "випадково" легалізувати заборонені гральні автомати

"По-перше, це дозволило б легалізувати відносини між операторами і споживачами ігрових послуг, у свою чергу декриміналізувати зазначену галузь. По-друге, забезпечило б додаткові джерела надходжень до бюджету міста. По-третє, розвиток легального грального бізнесу в столиці, як складової індустрії розваг, підвищить привабливість міста серед окремих, платоспроможних груп туристів. А підвищення туристичного, і відповідно культурного рейтингу, як правило, має позитивне значення як в короткостроковій, так і довгостроковій перспективі. Крім того, частина гравців ринку азартних ігор вже сьогодні готова вийти і працювати офіційно", - зазначив Пабат.

15 травня 2009-го українським парламентом був прийнятий Закон "Про заборону грального бізнесу в Україні", з дня набрання чинності яким (25 червня 2009 року ) на всій території України заборонявся гральний бізнес, а також участь в азартних іграх. У силу названого закону, до них належать ігри, умовою участі в яких є внесення гравцем ставки, що дає можливість отримати виграш (приз), і результат яких повністю або частково залежить від випадковості.

Зараз ви читаєте новину «У Києві хочуть узаконити гральні автомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути