Ексклюзиви
понеділок, 08 листопада 2010 15:00

У Києві для приїжджих запровадять спрощене медстрахування

У Києві для приїжджих запровадять спрощене медстрахування
З нового року в лікарнях Київа запрацюють лікарняні каси - спрощений варіант медичного страхування. Це допоможе зробити столичну медицину доступною для пенсіонерів, малозабезпечених та приїжджих, кажуть у медзакладах. Члени спеціально створеної комісії з експертів (лікарі та чиновники мерії) днями затвердили перший пакет програми.

Щоб стати членом лікарняної каси, потрібно вже в грудні прийти в будь-яку поліклініку і підписати договір, а потім справно платити по 30 гривень на місяць.

"За це член каси зможе "налікуватися" на 700 гривень на рік. Але ця сума лише спочатку буде така невелика, як тільки членів кас стане більше 10 тисяч, ця сума зросте до 1500 гривень", - розповів головний лікар міської лікарні № 1, що на Харківському шосе, 121, Ігор Чермак.

За його словами, спочатку в міській лікарні № 1 збиралися відкрити пробну касу, але потім у главку охорони здоров'я вирішили створити єдину мережу кас по місту, які запустять у всіх мед установах одночасно.

"Каси почнуть діяти вже з 1 січня. Вони допоможуть зробити столичну медицину доступною для пенсіонерів, малозабезпечених та приїжджих", - заявила начальник главку охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко. Внесок для малозабезпечених, пенсіонерів і студентів, за словами Чермака, складе 15 гривень.

"Приїжджі зможуть також підписати договір з касою, і лікуватися тут без хабарів і набагато дешевше, ніж у приватних клініках", - говорить Чермак.

Схема користування лікарняною касою виглядає наступним чином: якщо людина захворіла, вона повинна відразу ж зателефонувати за вказаним у договорі телефону лікаря-консультанта. Той у свою чергу порадить, в яку клініку звернутися і запише на зручний для пацієнта час. Як тільки лікар знайде те чи інше захворювання, пропише ліки. Їх можна буде забрати або в офісі каси, або їх видасть лікар, а гроші за них вирахує з рахунку пацієнта.

Ставши членом кас, людина можете розраховувати не тільки на "халявні" медикаменти, але й на безкоштовні УЗД, рентгени, аналізи будь-якої складності і стаціонарне лікування. Проте якщо лікування "з'їсть" більше грошей, передбачених договором, доплачувати доведеться зі своєї кишені (якщо менше, сума "згоряє"). Це дуже ймовірно, адже рахувати будуть виходячи з нинішніх розцінок на медпослуги в держклініках для тих, хто не прописаний.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У Києві для приїжджих запровадять спрощене медстрахування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути