пʼятниця, 07 листопада 2008 10:01

У Києві будуть стерилізувати тварин гуманними методами

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко перевірив стан утримання безпритульних тварин у притулку, який розташований в смт. Бородянка.

"Київський міський голова доручив мені вивчити ситуацію утримання безпритульних тварин у столичних спеціалізованих закладах. Сьогодні я відвідав притулок комунальної форми власності, а найближчим часом планую відвідати притулок, який утримується громадською організацію. Він знаходиться у селищі Пирогово", – проінформував Анатолій Голубченко.

Він зауважив, що у європейській столиці повинні бути відповідні умови утримання безпритульних тварин. А для того, щоб запобігти нещасним випадкам, пов"язаних з потенційною небезпекою для людей, усіх безпритульних тварин, в першу чергу, треба санувати. Більше того, на думку першого заступника голови КМДА необхідно визначити породи агресивних собак, ввіз яких на територію України потрібно заборонити. Також, як це практикується у багатьох країнах світу, треба заборонити їх розведення.

Я особисто ставлюсь до собак з великою повагою, маю власних домашніх чотирилапих улюбленців. І я напевно знаю, що собаки є вірними друзями людей, тож потребують відповідного до себе ставлення". – підкреслив Анатолій Голубченко. – "Найближчим часом ми плануємо побудувати притулок і передати його на утримання громадській організації, яка вже має досвід роботи з тваринами за кордоном. Крім того, ми маємо ідею створити при Головному управлінні з питань надзвичайних ситуацій службу поводження з безпритульними тваринами, яка буде займатися виловом тварин та їх стерилізацією виключно гуманними методами".

За словами директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного, цього року простерилізовано 1 тис. 653 тварин. Санація, як і утримання та харчування безпритульних тварин, здійснюються за бюджетні кошти. Він додав, що у поточному році на утримання притулку з міського бюджету виділено 4 млн. 170 тис. гривень. Про це повідомили у прес-службі КМДА, повідомляє Кияни

Зараз ви читаєте новину «У Києві будуть стерилізувати тварин гуманними методами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути