Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2018 13:24

У громадському транспорті столиці проїзд подорожчає вдвічі

У громадському транспорті столиці проїзд подорожчає вдвічі
У КМДА наголосили, що для пасажирів з безконтактними картками проїзд коштуватиме 6,30 грн. Фото: УНІАН

У Києві з 14 липня 2018 року вартість поїздки у громадському транспорті cтановитиме 8 грн.

"КМДА прийняла рішення з 14 липня встановити нові тарифи на проїзд у міському транспорті. Пасажири, які користуються проїзними квитками і безконтактними картками, при їх поповненні сплачуватимуть за поїздку від 6,30 гривень. Таким чином, міська влада встановлює максимально низьку ціну на проїзд для киян. Для гостей міста поїздка коштуватиме вісім гривень", - повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян, передає УНІАН.

Він назвав прийняте рішення вимушеним.

"Я наголошую, що це рішення було важким та вимушеним. Пішли на це, щоб запобігти транспортному колапсу у столиці", - прокоментував чиновник.

Пільговий проїзд для соціально вразливих груп - пенсіонерів, школярів, ветеранів АТО, багатодітних - обіцяють зберегти.

"На сьогодні економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажира в метро, враховуючи всі видатки, складає 8,27 гривень. У наземному транспорті – 8,77 гривень. Так, при новому тарифі система оплати, що пропонується, все одно залишає збитковими підприємства транспорту", - наголосив Давтян.

За його словами, останнє підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня відбулось у лютому 2015-го. У 2017 році вдалося відкоригували окремі його складові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська маршрутка "згубила" по дорозі колеса

"Із 2015 року в країні зросли тарифи на електроенергію – у 5,4 рази, вартість дизельного пального – у 1,5 рази, вартість шин – у 1,5 рази, індекс споживчих цін за 2015-2017 роки становить 183 відсотків", – наголосив чиновник.

Крім того, у водіїв немає мотивації працювати в Україні. Тому їм потрібно підвищити зарплату. Для цього необхідні додаткові кошти, які планується отримати за рахунок підвищення вартості проїзду.

Зараз проїзд у наземному міському транспорті коштує 4 грн, у метро – 5 грн.

24 квітня у Київпастрансі анонсували здорожчання проїзду в наземному громадському транспорті з 15 липня. Прогнозували отримати 1 117,4 млн грн доходів від перевезення пасажирів за 2018 рік. Це на 53,7% більше фактичних показників 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «У громадському транспорті столиці проїзд подорожчає вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути