Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2010 17:39

У Черновецького знову готують подорожчання метро

У Черновецького знову готують подорожчання метро
Підвищення тарифу на проїзд у київському метрополітені до 2 грн принесе додатковий прибуток підприємству, проте не зможе перекрити збитки, заявляє начальник головного управління цінової політики Київської міської держадміністрації (КМДА) Василь Яструбинський.

"На сьогоднішній день цей тариф метрополітену великого значення вже не має. За розрахунком на рік він дасть можливість отримати додаткових 70-80 млн грн. Це великі кошти для метрополітену, але із збитками в 200 мільйонів ... метрополітен не перекриє", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

"Тарифи мають змінюватися відповідно до економічної ситуації, яка складається в країні. Це стосується не тільки метрополітену", - відзначив Яструбинський.

За його словами, економічно обґрунтована вартість проїзду в 2 грн була в 2008 році.

"Це підвищення до 2 гривень ми не вважаємо підвищенням. Ми вважаємо, що повернули тариф, який був встановлений в 2008 році і зменшений тільки на вимогу Антимонопольного комітету. Але ця вимога була необґрунтованою", - заявив Яструбинський.

У свою чергу головний економіст КП "Київський метрополітен" Людмила Шаблій зазначила, що вартість проїзду в 2 грн на сьогоднішній день не відповідає рівню економічної обґрунтованості.

За її даними, збитки київського метрополітену в 2008 році склали 220 млн грн, в 2009 році - 206 млн грн, в 2010 році очікуються збитки на рівні торішніх.

Разом з тим, відзначила Шаблій, зменшилися асигнації з державного та місцевого бюджетів: у 2008 році вони склали 184 млн грн, в 2009 році - 68 млн грн.

Крім того, вона повідомила, що кредиторська заборгованість метрополітену становить близько 150 млн грн.

За словами Яструбинського, введення нових тарифів на проїзд у київському метро необхідно погоджувати з Міністерством економіки і Міністерством транспорту і зв"язку.

"Якщо метрополітен підготує розрахункові матеріали і подасть нам, ми, звісно, подамо їх на узгодження в ці міністерства. Я вважаю, що метрополітен зможе це зробити і буде мати право це зробити тільки після того, як будуть визначені фінансові показники на наступний рік, тобто буде прийнятий бюджет", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького знову готують подорожчання метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути