У центрі столиці на Бессарабському ринку відкрилася перша в Україні прошутерія Prosciutteria Wine and Deli, в якій подають м'ясні делікатеси українського виробництва.
Прошутерія є спільним проектом двох резидентів фестивалю Ulichnaya Eda - Ham.Lo Project та Ulitka Bar, пише Posteat.
"Ідея відкрити точку всередині Бессарабського ринку була навіяна численними подорожами по Європі і візитами до місцевих маркетів. Ми хотіли перенести атмосферу затишних гастролавок, де власники стоять за стійкою, спілкуються з відвідувачами, розповідають про продукт, дають все спробувати. Найстаріший ринок Києва - гарне місце для такого формату", - сказала співвласник закладу Анна Гонтарук.
У меню прошутеріі 9 видів сиров'ялених м'ясних виробів, виноградні і морські равлики, устриці, сири, конфітюри, в'ялені томати від локальних виробників. Серед вин - представники Італії, Іспанії, України та Нового Світу.
Заклад розпочав роботу у тестовому режимі на початку року, але офіційно почав працювати в лютому.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відкрити кафе в автобусі
У Київському ресторані "Ікігаї" подають суп за 8 тис. грн.
Коментарі