середа, 11 квітня 2012 15:18

У Ахметова відмовилися від ідеї будувати торгово-офісний центр

У Ахметова відмовилися від ідеї будувати торгово-офісний центр
Фото: focus.ua

У компанії ЕСТА Холдинг, що займається будівельними роботами на Андріївському узвозі, заявили, що відмовилися від планів будувати торгово-офісний центр, і прийняли рішення звести малоповерховий арт-центр.

Про це заявив Генеральний директор компанії ЕСТА Холдинг Микола Нестеренко, пише Інтерфакс-Україна. Як повідомляється, коли арт-простір буде готовий, його передадуть громадським і творчим організаціям.

"Ми хотіли публічно повідомити про свої ініціативи в кінці квітня цього року, попередньо погодивши всі деталі з КМДА та київською громадськістю. Проте вже сьогодні ми готові проінформувати київську громадськість про те, що ми прийняли принципове рішення відмовитися від будівництва торгово-офісного центру на вулиці Фролівській. Замість нього ми запропонували міській владі збудувати на території колишньої фабрики "Юність" малоповерховий арт-простір, що повністю зберігає дух Андріївського узвозу. Ми готові протягом найближчого місяця винести проект організації такого арт-простору на всебічне громадське обговорення. Після завершення будівництва ми готові передати цей арт-простір в управління міськими громадськими та творчими організаціями", - заявив Нестеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Андріївському узвозі призупинили будівництво Ахметова

За його словами, останні кілька років компанія ЕСТА Холдинг відкрито заявляла про свої плани будівництва нового проекту на вулиці Фролівській. Цей проект повинен розташовуватися на території колишньої фабрики "Юність" за адресами: вул. Фролівська 9-11 і Боричів тік, 35. За запевненням Нестеренка, проект не має ніякого відношення до будівлі за адресою Андріївський узвіз 10-а, що має історичне значення.

"Ми придбали цю територію у французьких інвесторів разом з необхідною проектною документацією", - заявив Нестеренко.

"Ми добре розуміємо всю важливість духу Андріївського узвозу і відповідальність будь-якої компанії, що розробляє проект на території, що безпосередньо прилягає до Андріївського. Тому, незважаючи на гучні імена архітекторів і підтримку проекту в професійному середовищі, ми ще на стадії проектування вступили в діалог не тільки з владою міста, але і з громадськими організаціями та активістами. Тому ми прийняли для себе принципове рішення - до завершення такого діалогу не приступати до будівництва будівлі, обмежившись виключно проведенням демонтажних робіт", - розповів глава ЕСТА Холдинг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов постфактум дорікнув руйнівникам будинків на Андріївському

"Хочемо особливо підкреслити, що всі демонтажні роботи проводяться на підставі отриманих від київської влади дозволів і жодним чином не зачіпають розташованих на території фабрики "Юність" історичних будівель 1850 року. Всі демонтовані будівлі були побудовані в 80-х роках XX століття, причому частина з них перебувала в аварійному стані", - йдеться в повідомленні компанії.

"Ми з великою повагою ставимося до думки киян. Тому, отримавши негативну реакцію на будівництво торгово-офісного центру на Фролівській, ми ще місяць тому звернулися до КМДА з ініціативою перепрофілювати проект під будівництво некомерційного малоповерхового арт-простору, узгодженого з місцевими громадами і творчими організаціями та повністю зберегти дух Андріївського узвозу", - сказав Генеральний директор ЕСТА Холдинг.

Зараз ви читаєте новину «У Ахметова відмовилися від ідеї будувати торгово-офісний центр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути