Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 13:14

У 5 районах Києва подорожчала квартплата

У 5 районах Києва подорожчала квартплата
У платіжках за березень за один "квадрат" площі потрібно платити 7,47 грн, ще за лютий було 4,97 грн. Фото: "Сегодня"

У Києві майже вдвічі подорожчала квартплата. Відтепер більше платитимуть жителі 147 будинків по всьому місту - в Дарницькому, Святошинському, Дніпровському, Голосіївському та Шевченківському районах.

У платіжках за березень за "квадрат" площі потрібно платити 7,47 грн, ще за лютий було 4,97 грн, пише "Сегодня".

Обслуговуванням будинків, де відбулося подорожчання, займається КП "Житло-сервіс". Про подорожчання мешканців попереджали, а тарифи підвищили до необхідного рівня після погодження із владою, пояснили комунальники.

"У нас на обслуговуванні 147 житлових будинків по Києву. Торік, у липні, коли тариф підняли по всьому місту, підприємство прийняло рішення не підвищувати тарифи. За ним ми працювали до березня цього року. Серед основних причин подорожчання - зросла мінімальна зарплата , яка збільшилася двічі 2017-го та 2018 року. Ми переглянули оклади співробітників - велика частина грошей йде на їхні зарплати. Крім того, в кілька разів збільшилася вартість електроенергії, підвищений тариф за вивезення сміття - з 52 гривень за кубічний метр до 72 гривень. Подорожчали всі складові тарифу, а їх від 13 до 17", - пояснили в КП "Житло-сервіс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці впали ціни на оренду квартир

Кияни можуть розшифрувати свій тариф, зайшовши на сайт ГІОЦ (міський інформаційно-обчислювальний центр), де розписана кожна його складова. Тарифи розраховуються на кожен будинок індивідуально. Суми залежать від поверховості та наявності ліфта.

Загального подорожчання квартплати по всьому місту найближчим часом не буде, запевнили в мерії.

Торік на початку грудня у Києві для 204 багатоквартирних будинків та гуртожитків у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Подільському, Святошинському та Солом'янському районах квартплата збільшиться майже удвічі. Залежно від поверховості та технічного стану житлового будинку вона становила від 6,33 грн до 9,95 грн за м².

Зараз ви читаєте новину «У 5 районах Києва подорожчала квартплата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути