четвер, 23 серпня 2007 07:01

Тролейбус сполучив Дарницю та Троєщину

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нові маршрути №46 і №46-К обслуговують львівські тролейбуси
Нові маршрути №46 і №46-К обслуговують львівські тролейбуси

У вівторок у столиці побільшало на два тролейбусні маршрути. У першу поїздку тролейбуси відправляв міський голова Леонід Черновецький.

Того дня термометр показував +37 у тіні. О 12.30, за півтори години до церемонії, водії тролейбусів 46-го маршруту відійшли, аби випити холодного пива. Кореспондентові "ГПУ" вони зізналися, що таким чином "рятуються від спеки". Контролери, у випрасуваних синіх сорочках і брюках, тим часом сиділи на лавці й чекали на відкриття.

На кінцеву зупинку тролейбуса, до станції метро Дарниця, прийшло понад сотню людей. Серед них були активісти Блоку Черновецького з партійними прапорами. Літня жінка, яка тримала білий стяг, розповідає, що приїхала підтримати мера аж із Голосієва.

Першим прибув перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Гендиректор "Київпастрансу" Микола Ламбуцький підвів його до тролейбуса й пояснив: туди посадять Черновецького із журналістами. А в наступному поїдуть "активісти та всі бажаючі".

Мер приїхав на улюбленому "майбаху" о 13.58, за дві хвилини до церемонії. Піджак залишив у машині, вийшов у білій сорочці без краватки. Вступне слово читав, час від часу зазираючи до великого аркуша. Потім Голубченко допоміг мерові перерізати синьо-жовту стрічку.

— Відріжте й мені кусочок! — басом крикнув працівник служби контролю "Київпастрансу" Віктор Будівельський, 56 років. — На пам"ять.

Перехожі фотографували Черновецького на мобілки

— Пожалуйста, мне ленточку не жалко, — відповів Черновецький і відрізав кремезному чоловіку зо п"ять сантиметрів стрічки.

Потім мер разом із трьома охоронцями й заступниками зайшов у тролейбус. Сів на найближче до виходу місце кондуктора. Журналістам зізнався, що не може пригадати, коли їздив на тролейбусі востаннє. Проїхав лише зупинку, вийшов на початку бульвару Перова. Там увагу міського голови привернув новий надземний перехід із ліфтом для неповносправних осіб.

— Скільки живу в Києві, такого ліфта ще не бачив. Людина з обмеженими можливостями може сміливо ним користуватися, — поділився враженнями.

Потім зупинився посередині переходу, артистично обперся ліктями й спиною об перила. Водії автівок, які їхали бульваром, впізнавали мера. Йому сигналили машини, а перехожі фотографували Черновецького на мобілки.




46-й короткий має 20 зупинок

Від Дарниці до Троєщини нині курсують два тролейбусні маршрути: N46-К і N46.

Маршрут N46-К від"їжджає від станції метро Дарниця, їде пр-том Визволителів, уздовж усього бульвару Перова до перехрестя з пр-том Ватутіна. Потім їде пр-том Маяковського через усю Троєщину, перетинаючи вул. Сабурова і Драйзера. Кінцева зупинка — вул. Милославська.

На маршруті по 20 зупинок у кожному напрямку.

Тролейбус N46 також курсує між Дарницею і Троєщиною, але їде набагато далі станції метро Дарниця — аж до площі Ленінградської. Відрізок 46-го маршруту з Троєщини і до початку бульв. Перова такий самий, як і 46-К. Потім тролейбус їде вулицею Попудренка, бульваром Верховної Ради, проспектом Миру. Розвертатиметься на кінцевій — Ленінградській площі.

Маршрут N46 має 23 зупинки в напрямку з Троєщини до Ленінградської площі і 24 — у зворотному.

У перший день маршрут працював з перервою на обід

Кореспондент "ГПУ" сіла до третього за рахунком тролейбуса і проїхалася з бульвару Перова на Троєщину й назад.
У тролейбус сіла о 14.37. Вийшла на Милославській о 15.08. Дорога зайняла 31 хв. Щоправда, обійшлося без заторів. Назад, із Троєщини на Дарницю, дорога зайняла приблизно стільки ж часу.
Але поверталась я з пригодами. На Милославській чекати на зворотний тролейбус довелося хвилин сорок. За цей час повз мене проїхали дві порожні машини. Врешті водій наступного тролейбуса пояснив, що в них був "обід і перезмінка".
У "Київпастрансі" кажуть, що маршрут обслуговуватимуть 30 нових тролейбусів. Зараз інтервал руху — 5 хв., але з вересня його мають скоротити до трьох.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбус сполучив Дарницю та Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути