середа, 29 січня 2020 15:33

Транспорт у Києві поїхав утричі швидше - КМДА

Транспорт у Києві поїхав утричі швидше - КМДА
КМДА намагається оптимізувати транспортний потік столиці. Фото: thebabel.com.ua

У Києві вперше за 28 років почали вимірювати трафік на вулицях. Серед перших результатів моніторингу та компексних заходів - транспорт у столиці поїхав утричі швидше.

Про це повідомив радник міського голови Києва Віталія Кличка Максим Бахматов.

У жовтні 2019 року в Києві запрацювала координаційна група з планування та поліпшення міського трафіку Kyiv Traffic Group. Керівники транспортної інфраструктури міста і правоохоронні органи об'єднали зусилля для інноваційних кроків у сфері об'єктивного аналізу і поліпшення трафіку Києва.

Зокрема, ввели на двох напрямках обмеження в'їзду в місто вантажного транзитного транспорту в години пік. Спільно з патрульною поліцією посилили контроль за міським трафіком у місті та розчистили смугу громадського транспорту.

"Як наслідок – міський громадський транспорт поїхав утричі швидше", - підрахували у КМДА.

З листопада в Києві збільшили кількість евакуйованих авто, припаркованих із порушенням правил, у 10 разів.

Протягом року планують провести оптимізацію роботи світлофорів, усунення "вузьких місць" на столичних вулицях тощо. Для цього створюють спеціальну платформу моніторингу та оцінки, розраховуючи, що вона дасть змогу повною мірою керувати ситуацією на дорогах Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили онлайн-карту аварійних ремонтних робіт

"Тепер, коли ми вперше за 28 років почали вимірювати трафік і точно бачимо весь накопичений комплекс проблем, можливо спільно приступити до їх вирішення. Ці заходи допоможуть розвантажити Київ від заторів і забезпечити позитивну динаміку за індексом завантаження міста 2020 року", - переконаний Бахматов.

Він додав, що система пріоритетів у транспортній інфраструктурі має бути такою: пішохід - велосипедист - громадський транспорт - автомобіль.

2020 року міська влада Києва планує капітальний ремонт Хрещатика. Відповідні тендери закупівель уже розміщено на Prozzoro. Згідно з проведеними закупівлями, вулицю модернізують, аби зробити її зручною для велосипедистів та людей з інвалідністю. Також замінять асфальт, плитку та підсвічування на будинках.

Зараз ви читаєте новину «Транспорт у Києві поїхав утричі швидше - КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути