субота, 18 червня 2022 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи у Бучі розстріляли дев'ятьох чоловіків - один вижив, прикинувшись мертвим

Терористи у Бучі розстріляли дев'ятьох чоловіків - один вижив, прикинувшись мертвим
У Бучі під час розстрілу вдалося вижити одному чоловіку. Фото: скріншот

На початку березня російські терористи у Бучі Київської області захопили 10 чоловіків, які чергували на блокпості.

Їх вели на страту, однак одного помилували, а іншому вдалося вижити. Про це повідомляє "ТСН".

Одного з них вирішили не вбивати, тому що він погодився співпрацювати з окупантами. Зокрема, розповів про тероборону та блокпост. Інших дев'ятьох розстріляли, однак 43-річний Іван Скиба прикинувся мертвим, щоб його не добили.

Чоловік з кінця лютого чергував на блокпості та допомагав місцевим евакуюватися. На початку березня вони отримали повідомлення, що до Бучі зайшли російські військові, тому заховалися неподалік на вулиці Яблунській.

"Наступного дня вони виламали двері, вивели нас на подвір'я, поклали на землю, роздягнули, дивилися на наявність татуювань. Почали розпитувати, хто ми, що ми, "бандерівці", потім вони підняли одного хлопця Карпенка Віталія і розстріляли у нас на очах, щоб ми злякалися і почали казати, хто ми", - згадує Скиба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Бучі знайшли тіло селянина, якого вбили окупанти

Терористи поставили чоловіків на коліна до стіни, а на спину клали цеглу. Руки за спиною зв'язували скотчем, а на голову одягали оцинковане відро. Після цього їх підняли та почали бити по цьому ж відру.

"Така хаотична стрілянина пішла, і я почув, що мені попала куля в бік. Я просто впав і не рухався, бо вони ще ходили і дострілювали. Було холодно, і я старався не дихати, щоб пара з рота не йшла, щоб вони не бачили, що я ще живий", - додав він.

Івану вдалося втекти, але його все одно спіймали та завезли до бункера, де перебували сотні цивільних. Через кілька днів він вибрався звідти та дістався своєї родини, яка ховалася у багатоповерхівці.

Йому довелося розповісти кумі, що її чоловіка Святослава вбили терористи. Поховати його вдалося лише через місяць. Зараз сім'ї знаходяться у Польщі.

Американські журналісти отримали низку доказів, які свідчать про те, що звірства у Бучі чинили, зокрема, псковські десантники.

Комісія ООН, створена для розслідування воєнних злочинів в Україні, не може розпочати діалог з російською стороною. Росія не йде на контакт, повідомив керівник комісії з розслідування Ерік Мозе.

У Бучі та Ірпені комісія отримала дані про довільні вбивства мирних жителів, знищення та розграбування майна, а також про напади на цивільну інфраструктуру, зокрема на школи.

Зараз ви читаєте новину «Терористи у Бучі розстріляли дев'ятьох чоловіків - один вижив, прикинувшись мертвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути