Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2019 17:06

Шулявський міст розібрали

Шулявський міст розібрали
Новий шляхопровід матиме шість смуг руху. Фото: kiev.informator.ua

Шулявський міст, який перебував у аварійному стані, повністю розібрали. На його місці збудують новий. Для цього вже привезли металеві конструкції на будівельний майданчик, повідомляють в держадміністрації Києва.

Усього встановлять 5 прогонів нового мосту. Роботи тривають за графіком.

"Сьогодні будують бетонні конструкції. Тривають роботи з улаштування паль та опор. Також почали збирати металоконструкції для кількох прогонів, що стануть основою нового, сучасного та комфортного шляхопроводу. Робимо все можливе для того, щоб у вересні конструкція мосту була готова та у грудні запустити ним рух транспорту", – додав мер Віталій Кличко.

За його словами, будівництво ускладнюють кілька факторів. По-перше, під мостом розташована станція метро Шулявська. По-друге, треба переробити дощову каналізацію, водопровід, газопровід, побутову каналізацію, мережі зовнішнього освітлення та мережі зв'язку.

Роботу також призупиняє затягування справи зі знесенням частини 5-го цеху заводу "Більшовик", на місці якого мають облаштувати один зі з'їздів із мосту.

"Завод насправді не працює, не виготовляє жодної продукції. Натомість там можна придбати китайський секонд-хенд. Нам треба знести частину, щоб облаштувати ще один з'їзд із Шулявського шляхопроводу. Тому вчергове звертаюся і до Кабміну, і Фонду держмайна з проханням втрутитися у ситуацію. Йдеться про зведення важливого об'єкту транспортної інфраструктури столиці", – наголосив мер.

Біля шляхопроводу до кінця року планують реконструювати підземний пішохідний перехід, прокласти інженерні мережі, облаштувати велосипедну доріжку, здійснити благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгарячіші ночі: київська спека б'є рекорди

Проект реконструкції передбачає будівництво розв'язки у формі неповного листка конюшини – моста з трьома з'їздами. Лівоповоротні з'їзди матимуть довжину 293 м і 2 смуги руху, правоповоротні довжиною 561 м – також із 2 смугами.

За оцінками фахівців, після реконструкції пропускна спроможність збільшиться на 20%. Довжина нового шляхопроводу становитиме 158 м, він матиме 6 смуг руху автотранспорту.

У Києві незабаром двічі перекриватимуть проспект Перемоги. Причиною цього є реконструкція Шулявського шляхопроводу, повідомляють у міській адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Шулявський міст розібрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути