Ексклюзиви
субота, 17 червня 2017 05:31

Судді безкоштовно отримали земельні ділянки під Києвом

17 червня 2016 року ЗМІ оприлюднили інформацію про безкоштовне отримання земельних ділянок в с. Іванків під Києвом 22 суддями Апеляційного суду Київської області та деякими суддями з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Це з'ясували журналісти під час зйомок переатестації суддів.

Усього список складався з 39 осіб, які безкоштовно отримали 12 соток у Іванкові.

Автор: "Схеми"
  Список суддів, які безкоштовно отримали земельну ділянку
Список суддів, які безкоштовно отримали земельну ділянку

У переліку значилося прізвище й члена Вищої кваліфікаційної комісії, яка брала участь в оцінюванні суддів, Тетяни Шилової.

Землю передали за підписом заступника голови Бориспільської райдержадміністрації Миколи Кононенка наприкінці грудня 2012 року. А вже з 1 січня 2013-го районна адміністрація втратила право роздавати землю.

"Ці земельні ділянки межують із селом і розташовані в адміністративних межах сільської ради, тобто поза межами населеного пункту. І в той час, як я розумію, проходили якось через адміністрацію. Але з 1 січня 2013 року адміністрація також не займається питаннями виділення", – говорив тоді голова адміністрації Дмитро Воронін.

Серед отримувачів землі – голова Апеляційного суду Київської області Олексій Данилов. Під час співбесіди із суддею Вища кваліфікаційна комісія запитала про походження цієї земельної ділянки у 12 соток.

"Це писали всі, і я написав заяву", – сказав він.

Заступник голови Апеляційного суду Київської області Олег Ігнатюк походження своєї земельної ділянки в Іванкові пояснив: "Це ділянка в садовому товаристві. Є рішення Іванківської сільради, яке надає земельну ділянку у зв'язку зі створенням садового товариства".

Апеляційний суд Київської області, серед іншого, вирішує земельні суперечки в області.

Переатистацію судді пройшли успішно.

Тетяна Шилова й сьогодні залишається членом Вищої кваліфікаційної комісії.

Свою суддівську кар'єру вона розпочала в 1997 році з посади судді Куйбишевського районного суду м. Донецька. Після закінчення п'ятирічного терміну суддівських повноважень 7 лютого 2002 року Верховна Рада призначила Тетяну Шилову суддею апеляційного суду Донецької області безстроково. У січні 2011 року, під час президентства Віктора Януковича, Тетяну Шилову переводять з Донецька до Києва та призначають суддею Вищого спеціалізованого суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчий суддя у справах НАБУ не вніс в декларацію дружину та її майно

Вища кваліфікаційна комісія суддів під час співбесіди не побачила порушень в діях кандидата до Верховного суду Сергія Станіка, який не вніс до декларації про доходи довіреності на шість коштовних авто.

Зараз ви читаєте новину «Судді безкоштовно отримали земельні ділянки під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути