понеділок, 22 березня 2021 10:50

Стало відомо, коли запустять метро на Троєщину

Стало відомо, коли запустять метро на Троєщину
До 2024 року в Києві є можливість запустити першу ділянку метро в мікрорайон Троєщина. Фото: КМДА

У Києві запуск 1-ї ділянки метро до житлового масиву Троєщина можливий до 2024 року.

Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

"Раніше головною перешкодою для будівництва моста на Троєщину була відсутність Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Будівництво основної частини моста вже майже закінчено. Тепер міська влада має можливість починати будувати лівобережні та правобережні підходи цього мосту", - сказав Кава в ефірі телеканалу "Дом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наприкінці весни буде готовий заїзд" - Кличко показав будівництво Подільського мосту

За його словами, у конструкції моста вже побудовані 3 станції метро: Суднобудівна, Труханів острів та Затока Десенка. Згодом побудують ще декілька станцій з пересадкою на наявні.

Кава зауважив, що Мінфін допоможе владі міста залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку для будівництва. Перемовини із заступником мера столиці вже відбулися.

Раніше комунальна організація "Київгенплан" опублікувала план розвитку "Подільсько-Воскресенської" лінії метро, ​​яка проходитиме від житлового масиву Троєщина до Окружної дороги, з протяжністю в 31 км і 22 станціями.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли запустять метро на Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі