понеділок, 13 червня 2016 23:10

Стало відомо, чому зросла кількість аварій на дорогах

Стало відомо, чому зросла кількість аварій на дорогах

Однією з основних причин збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод на автомагістралях Києва є зростання населення столиці.

Таку заяву зробив керівник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, передає 112.ua.

Як зазначив він, всього, причин, що впливають на зростання аварійності в Києві три: збільшення кількості жителів столиці, в тому числі за рахунок переселенців, проблема культури водіння і занадто м'яке законодавство стосовно порушників.

"Ні для кого не секрет, що за останні кілька років до Києва, через війну та окупацію Криму, переїхала велика кількість людей. Чим більше людей, тим більше відбувається, в принципі, будь-яких правопорушень" , - зазначив Зозуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одного із водіїв довелося вирізати із машини після ДТП

Водночас за словами Зозулі, друга проблема більш глобальна.

"Це культурна проблема. У Києві за день відбувається близько 200 ДТП. Більшість з них - через нехтування елементарними правилами навіть не дорожнього руху, а банальної культури поведінки: людина просто не включає поворотник. Це, безумовно, порушення правил дорожнього руху (ПДР), але насамперед - це соціальна складова. Така людина забуває, що рухається по дорозі не одна, і всім треба їхати", - наголосив керівник патрульної поліції Києва.

Він також додав, що переважна більшість ДТП відбувається саме через такі невеликі порушення. Люди просто не стежать за власною культурою поведінки.

"Третя складова - це законодавство. Це розміри штрафів та покарання за ДТП, порушення ПДР. Відверто кажучи, зараз вони не настільки істотні", - переконаний Зозуля.

Очільник патрульної поліції Києва радить не забувати про відповідальність і культуру поведінки й пішоходам. Оскільки нерідко самі пішоходи провокують серйозні ДТП.

"Дуже часто трапляються ситуації, коли жертвою ДТП стає пішохід, який переходить дорогу в невстановленому місці чи навіть там, де автомобіліст просто не може його побачити. Це теж питання відповідальності, тому що пішохід, буває, наражає на небезпеку і себе, і водіїв", - підсумував Зозуля.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому зросла кількість аварій на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути