середа, 17 грудня 2008 21:00

Справу "Кінгз Кепітал" буде розслідувати МВС України

Міністерство внутрішніх справ України має взяти собі для подальшого розслідування зі Слідчого управління МВС Києва справу, яка стосується фінансової афери компанії "Кінгз Кепітал".

Про це сьогодні на брифінгу в Києві, відповідаючи на питання журналістів, заявив начальник Державного департаменту боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.

"Цю справу забере в розслідування Головне слідче управління МВС. Буде створена потужна слідча група", - сказав він, пояснивши при цьому, що це пов"язано з великим обсягом роботи, великою кількістю звернень ошуканих громадян і складністю процедури розкриття банківської таємниці.

Водночас, відповідаючи на одне із питань, яке стосувалося інформації, розповсюдженої окремими ЗМІ про створення керівником "Посольства Божого" Сандеєм Аделаджею банку в Нігерії, оскільки прихожани цієї церкви фігурують у матеріалах справи "Кінгз Кепітал", Скалозуб сказав: "Є певна інформація, але думаю, це проблеми не тільки України, а й Нігерії. Для цього потрібен час, щоб встановити все. Відповіді на питання дасть слідство".

Нагадаємо, втрати громадян у результаті шахрайства "Кінгз Кепітал" складають, за попередніми оцінками, 150-180 мільйонів дол. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"Сьогодні у нас понад 60 заяв громадян про те, що вони вклали гроші в цю компанію і не можуть їх повернути. Як ви знаєте, ми затримали організатора цієї схеми Олександра Бандурченка. Після цього ми пішли в Голосіївський суд Києва за дозволом на його арешт і обшук, але нам, нагадаю, відмовили", - повідомив міністр.

При цьому він не пояснив, чому суд прийняв таке рішення. "Запитаєте у суддів. Для мене це було сигналом про можливий політичний і адміністративний тиск на справу. Тому я щодня цікавлюся, як йде процес. Через декілька днів Апеляційний суд все-таки ухвалив рішення заарештувати Бандурченка. Тривають слідчо-оперативні дії", - додав Луценко.

Він також підтвердив інформацію про те, що більшість вкладників "Кінгз Кепітал" були прихожанами організації "Посольство Боже".

"Виходячи з матеріалів слідства, є підстави стверджувати, що пастор Сандей Аделаджа сам замішаний у цій схемі. Сподіваюся, на відкритому судовому процесі громадськість зможе переконатися у цьому. Думаю, що громадянин Бандурченко і троє громадян, відпущених під підписку про невиїзд, були лише виконавцями в даній афері. Для нас головне - встановити посередників, організаторів і одержувачів вкрадених мільйонів", - заявив Міністр, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Справу "Кінгз Кепітал" буде розслідувати МВС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути