понеділок, 24 червня 2019 08:18

Спальний район Києва залишили без трамвая

Спальний район Києва залишили без трамвая
Комунальники демонтовують колії. Фото:hmarochos.kiev.ua

Рух швидкісного трамвая з Борщагівки у Києві скасували 22 червня.

Збираються капітально ремонтувати шляхопровід на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса – повідомили у Святошинській РДА.

До 30 вересня хочуть відновити трамвайний рух, якщо не виявлять нових проблем із конструкцією мосту. На цей час залишать по одній смузі для автотранспорту.
Трамваї №1 та №3 замінять на автобусні маршрути №3Т (від станції "Кільцева дорога" до станції "Старовокзальна") та №4 (від Михайлівської Борщагівки до Індустріального шляхопроводу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, скільки виділять на дороги на наступний рік

Також на невеликому відрізку від проспекту Корольова до станції "Ромена Роллана" курсуватиме безкоштовний трамвай №2.

Жителі Борщагівки повідомляють, що через ремонт шляхів на кінцевій трамваї №3 і №2 не ходять уже рік, а замісні автобуси не вміщають усіх пасажирів.

"Від цієї новини у мене просто навертаються сльози. Вже майже рік не ходить трамвай №3 і №2, бо на їхній кінцевій "ведуть ремонт шляхів" (і будують ТЦ). Тепер закриють ще і №1, який возить всю Південну Борщагівку. Зранку трамваї ходять з інтервалом у три-чотири хвилини, і при цьому забиті вщерть. Як усім цим людям запакуватися в автобуси, які одразу ж стануть у пробці?", – пише Таша Ломоносова.

Перший етап капітального ремонту планують закінчити до кінця року. Він передбачає ремонт трамвайного полотна, тротуарів та проїжджої частини у напрямку центру. Зараз комунальники демонтують трамвайні колії.

У 2020 році почнуть другий етап – ремонт проїжджої частини і тротуарів у напрямку Кільцевої дороги.

Чиновники запевняють, що міст, який закривають для транспорту, визнано аварійним. Востаннє його капітально ремонтували в 1965 році. Зокрема, негайного ремонту потребують залізобетонні плити під трамвайним полотном.

Вінницька міськрада півроку судиться за незавершений вчасно ремонт Київського мосту. У разі виграшу, чиновники повернуть понад 2,5 мільйона гривень та розірвуть договір з підрядником.

Зараз ви читаєте новину «Спальний район Києва залишили без трамвая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути