неділя, 02 грудня 2012 20:17

Соратник Черновецького може сісти на 6 років, незважаючи на 5 найнятих адвокатів
5

Перформанс "Перший пішов!"
Перформанс "Перший пішов!"
Перформанс "Перший пішов!"
Перформанс "Перший пішов!"
Перформанс "Перший пішов!"

28 листопада 2012 року в Шевченківському районному суді м. Києва продовжились судові дебати (перед вироком) у кримінальній справі проти співголови депутатської фракції "Блок Леоніда Черновецького" у Київраді, депутата Київської міської ради Дениса Комарницького. Денис Комарницький обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 398 (насильство щодо захисника), ч. 1 ст. 357 (викрадення офіційних документів), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-центр "Форум".

Продовження судових дебатів у кримінальній справі проти Дениса Комарницького, на яких має виступити сам підсудний, відбудеться в Шевченківському райсуді м. Києва 3 грудня 2012 року о 15:00.

28 листопада до початку судових дебатів під стінами Шевченківського райсуду відбувся перформанс "Перший пішов!", який серйозно налякав і спантеличив Дениса Комарницького. Учасники випустили у повітря повітряні кульки із символічним надписом "6 років" і зображенням тюремних грат, до кульок був прив'язаний портрет Дениса Комарницького. Таким чином, ініціатори акції намагались передбачити хід подій, пов'язаний із майбутньою долею Комарницького та інших ватажків "команди Черновецького". У своїх виступах учасники акції наголошували на тому, що злодії мають сидіти по тюрмах.

Один з організаторів акції, головний координатор громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський заявив: "Кияни стурбовані тим, що член організованого угруповання Черновецького, третя особа "Блоку Леоніда Черновецького" Денис Комарницький, який безпосередньо організовував і продовжує організовувати голосування в Київраді за роздачу земельних ділянок під незаконну ущільнювальну забудову, може уникнути справедливого покарання".

"Якщо ви побачите забудову в вашому дворі, на місці дитячого або спортивного майданчика, якщо ви побачите знищений парк, сквер, ліс, "подякуйте" за це Денису Комарницькому, тому що він як керівник фракції "Блок Леоніда Черновецького" в Київраді забезпечував голосування 41 депутата фракції "Блок Леоніда Черновецького" за незаконні забудови", – наголосив Віталій Черняховський.

"Громадські активісти будуть посилювати свої акції, щоб один з ватажків злочинної КиївЗради був покараний на 6 років позбавлення волі. Це буде уроком для інших депутатів КиївЗради, в тому числі від "Блоку Леоніда Черновецького" – Олеся Довгого, Алли Шлапак, Олексія Євлаха та інших, які поки що на свободі, не в розшуку, не під слідством, а продовжують тиснути кнопки в сесійній залі за нові нещастя для киян – варварські забудови, вирубку парків, скверів, лісів, мерзенні брудні ларьки, дерибан підвалів і горищ, розкрадання міського бюджету", – підкреслив Віталій Черняховський.

Нагадаємо, державне обвинувачення стверджує, що Денис Комарницький 2 серпня 2005 року разом з екс-зятем Черновецького В'ячеславом Супруненком здійснив напад на адвоката Івана Гранцева в приміщенні Київського міського бюро технічної інвентаризації з метою заволодіння копією офіційного документа та його особистим майном. У Івана Гранцева відібрали портфель, у якому, крім документів, пов'язаних з правами на будівлю поліграфічного підприємства АТЗТ "Книга" знаходились його особисті речі, 20 000 доларів і два мобільних телефони.

У 2005 році Денис Комарницький разом із іншим членом "молодої команди Черновецького" В'ячеславом Супруненком намагалися захопити приміщення АОЗТ "Книга", розташоване за адресою: м. Київ, вул. Артема, 25, а саме заволодіти контрольним пакетом акцій підприємства та здійснити незаконну приватизацію.

Денис Комарницький був затриманий 8 квітня 2011 року. 11 квітня 2011 року Печерський районний суд м. Києва визначив Денису Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. 18 квітня 2011 року Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду про взяття під варту Дениса Комарницького.

Але вже 14 травня 2011 року Генеральна прокуратура України звільнила співголову депутатської фракції "Блок Леоніда Черновецького" у Київраді Дениса Комарницького під підписку про невиїзд.

В лютому 2010 року представникам "молодої команди Черновецького" – Денису Комарницькому, В'ячеславу Супруненку, Анатолію Чубу та Олесю Довгому – вдалося скористатись подібним методом, здійснити рейдерське захоплення приміщення книгарні "Сяйво" та тричі перепродати його з підпільного аукціону афільованим з ними компаніям, за підтримки голови Шевченківської райради і райдержадміністрації Віктора Пилипишина. Судові справи щодо повернення приміщення книгарні "Сяйво" її трудовому колективу, співробітникам ТОВ "Книгарня "Сяйво" тривають до сьогодні.

Судовий процес над Денисом Комарницьким розпочався ще 28 липня 2011 року. Головуючий на суді – голова Шевченківського райсуду м. Києва Олена Мєлєшак.

Прокурор у справі – старший прокурор Дніпровської екологічної прокуратури з питань підтримання державного обвинувачення в судах Максим Шабалін – просить призначити Денису Комарницькому реальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому на правах власності.

Денис Комарницький найняв 5 адвокатів, найвідомішим з яких є Андрій Федур, дорогий юрист, який виступав адвокатом Лесі Гонгадзе у справі проти Леоніда Кучми, а також є адвокатом пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі у справі ошуканих вкладників фінансової піраміди "Кінгз Кепітал". Судові дебати тривали недовго і були відкладені через те, що Денису Комарницькому начебто "не вистачило часу" для ознайомлення та опрацювання матеріалів справи для його виступу. Суддя наголосив на тому, що часу було більш ніж достатньо, але дав Денису Комарницькому час до понеділка, 3 грудня, на більш ретельну підготовку.

Один з адвокатів Дениса Комарницького, Віталій Махінчук (який раніше "прославився" тим, що допомагав рейдерам розгромити книжковий магазин "Сяйво" і представляв інтереси офшорних компаній з Кіпру, які незаконно приватизували акціонерне товариство холдингову компанію "Київміськбуд") активно захищав позицію Комарницького та наголошував на тому, що в момент побиття Комарницького взагалі не було на місці події, а постраждалому адвокату Івану Гранцеву "привиділося потилицею", що його побив і пограбував Денис Комарницький. Віталій Махінчук пропонував судді виправдати підсудного, мотивуючи пропозицію відсутністю події злочину.

Відомо, що передвиборчу кампанію Алли Шлапак, кандидата в народні депутати України у виборчому окрузі № 221, одного з лідерів "Блоку Леоніда Черновецького", фінансував саме Денис Комарницький. На щастя для киян, Алла Шлапак разом із іншими відомими та "видатними" персонажами "команди Черновецького" кампанію програла.

 

Зараз ви читаєте новину «Соратник Черновецького може сісти на 6 років, незважаючи на 5 найнятих адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути