вівторок, 08 листопада 2016 15:11

Соцмережі відреагували на під'їзд-"палац"
4

Фото: "Сегодня"

Киянин Володимир Чайка зробив незвичний ремонт у під'їзді 9-поверхівки на вул. Райдужній, 11-а. На трьох сходових майданчиках прикрасив стіни ліпниною з "позолотою" і портретами жінок із середньовіччя. Також оздобив їх фотошпалерами з пальмами, лебедями і фонтанами.

Про це пише "Сегодня".

"Тато закоханий в архітектуру і живопис, йому подобається період XVII-XVIII століть. Зробив він всю красу за 15 років. Я йому трохи допомагав фінансово з матеріалами і відливанням ліпнини. Деякі частини важкі, по 20- 30 кілограмів, допомагав установлювати їх на стінах і стелях. Він сам знаходив фото дам, а ми їх роздруковували у великому форматі для картин у під'їзді. Там їх до 10 штук. До тата багато знайомих приїжджали і просили зробити такий ремонт у квартирі, але він не хоче на цьому заробляти і брати з людей гроші", – розповів Андрій Чайка, син майстра.

65-річний Володимир Чайка працював майстром у столичному метрополітені, потім - у депо на Оболоні ремонтував будівлі й споруди. Там колега навчив ліпленню.

"Деякі кажуть, що стиль моїх робіт схожий на бароко, але я не згоден – це просто мій стиль. Стелю на своєму поверсі я чотири рази переробляв, доки вона мені сподобалася. Коли створюю ліпнину, забуваю про все на світі. Сусідам теж подобається. У такому ж стилі зробив камін на дачі", – сказав Володимир Чайка.

Сміттєпровід він переробив у вигляді колони. Поруч виставив вазони з трояндами.

Переробляти всі сходові майданчики в під'їзді поки що не планує.

"Я колись пропонував переробити перший поверх, який був обшарпаним, але люди не захотіли. Моєї пенсії для цього не вистачить. Зараз гіпс і декоративні фарби подорожчали втричі. Хочу спершу закінчити розпочате з 6-го по 8-й поверх. До речі, позолота на стінах – це звичайна декоративна фарба", – зауважив майстер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аліна Потемська розмалювала вночі під'їзд

Соцмережі відреагували на під'їзд-"палац".

"У мене, напевно, збочена психіка. Але це викликає у мене відразу значно сильнішу, аніж класичні три букви на обісцяній стіні підїзду", - написав у Facebook адвокат Віталій Титич.

Декому незвичний під'їзд подобається:

Під'їзд на 13-му поверсі по столичній вул. Радунській, 26 оформлений у містичному стилі. На стінах і стелі вмонтовані скульптури, ніші, збільшувальні лінзи. За ними малюнки, дзеркала, блискітки, камінці. Зображеня Ісуса Христа, оголеної дівчини, осла з мультфільма про Шрека, Діви Марії, козака, сови, жар-птиці.

Зараз ви читаєте новину «Соцмережі відреагували на під'їзд-"палац"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути