вівторок, 12 липня 2016 11:57

"Містичну" квартиру хотіли продати за $49 тис.
11

У столичному мікрорайоні Троєщина виставили на продаж "містичну" квартиру. Вона розташована на 13 поверсі по вул. Радунській, 26.

- Ви куди? – питає біля під'їзду сивий чоловік з вусами.

– На 13 поверх, - відповідаю.

– А що ви там забули?

- Та я ж іще там не була, – намагаюсь жартувати.

І цей місцевий, і ще двоє, які сиділи на лавці, говорити не захотіли, мовляв "не з цього будинку". Жителі давно стали не дуже гостинні. Бо на 13-му поверсі їхнього дому розташована "містична" або "кислотна" печера. Вона вабить до себе тисячі туристів.

На стінах і стелі коридору на 13 поверсі - скульптури, ніші, збільшувальні лінзи. За ними малюнки, дзеркала, блискітки, камінці. І ще багато різних речей, вмонтованих у цемент, зображеня - Ісуса Христа, оголеної дівчини, осла з мультфільма про "Шрека", Діви Марії, козака, сови, жар-птиці.

Під стелею - висять ягоди горобини, з іншого боку – виноград. Підсвічує це світильник у середньовічному стилі. Навіть електричний щиток пофарбований і прикрашений. Біля дверної ручки сидять 2 орла. На підлозі - покладена плитка.

Тут багато ікон, які в цьому інтер'єрі виглядають дивно. Більше як 5 хв. там перебувати важко.

Авторка цього твору - художниця Тетяна Пика. Сусіди кажуть, років 5 тому вона звідси переїхала в Крим. А її помешкання, оздоблене в тому ж стилі що і коридор, недавно виставили на продаж. Писали, що це 3-кімнатна квартира у стилі Трипільської культури. Автор оголошення Олександр Василець спілкуватися відмовився і згодом видалив оголошення, в якому було написано, що за квартиру просять $49 тис.

На виході мене зустрічають ті ж двоє літніх чоловіків, котрі "не з цього будинку".

"Від того 13 поверху одні неприємності. Його полюбили наркомани. Прибиральниця щодня по 30 шприців вигрібає. Ліфти ламаються, спокою нема. То недобрий поверх. А Тетяна, кажуть, у секту потрапила. Там ще і вбивство сталося, - говорить один із мешканців.

У вересні 2009 року тут знайшли мертвим Ігоря Косуху. Він прийшов до сусідки. Тетяну Піку та її знайомого Левка Кононенка підозрювали у причетності до злочину.

"Цей будинок був для мене загадкою, бо місцевість нічим не примітного спального району надає лише похмурі емоції, коли ти турист, який гуляє вулицями незнайомого міста. Проте піднявшись на сам поверх позитивні емоції і радість від побаченого змусили якомога ширше відкрити очі і об'єктив камери. Я насолоджувався кожним створеним сантиметром цього шедевра. Під'їзд дійсно унікальний і прекрасний, такого не бачив ніде більше. Лише побачивши, можливо по достоїнству оцінити цей труд, який наповнений різними прикрасами, казковими і містичними персонажами. Браво автору! ", - каже харківський студент Сергій Сендецкий, 22 роки.

Про свої відвідини казкового гроту розповідає й Олександра Коміренко, 26 років, майстер із розпису по склу:

"Коли ми піднялися на 13 поверх, нас із другом застала сусідка. За 50 гривень дозволила зайти у квартиру - яка розписана в тому ж стилі. Сусідка розповіла, що власниця цієї квартири - окультистка. Що під кожним камінчиком заховане прокляття. Не знаю, чи це правда, але людина, яка все це створила, має неймовірно багату фантазію. Все дійсно зроблено з найцікавішим підходом і вкладено багато праці, креативу і матеріалів .Це схоже на грот. Але якби цей грот був в якійсь галереї або музеї, то ніхто б його не руйнував і сприймалося б все по-іншому. Можу сказати, що це місце варто відвідати, щоб зрозуміти, що для творчості можна використовувати всі підручні матеріали, проте захопіть з собою 50 грн."

Зараз ви читаєте новину «"Містичну" квартиру хотіли продати за $49 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі