четвер, 26 листопада 2020 15:42

"Слуга народу", ОПЗЖ і "Батьківщина" утворили коаліцію в Київській облраді – Цибулько

"Слуга народу", ОПЗЖ і "Батьківщина" утворили коаліцію в Київській облраді – Цибулько
Фото: 5 Канал

Коаліція трьох політичних партій "Слуги народу", ОПЗЖ і "Батьківщини" фактично формалізувалася 24 листопада на засіданні Київської обласної ради.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook політолог Володимир Цибулько, передає "Вголос".

"Сталося те, що експерти прогнозували, і у що виборці не хотіли вірити! Вперше в облраді формалізовано широку коаліцію, у народі "ширку", за участі президентської партії "Слуга народу", проросійської ОПЗЖ та патріотично-опозиційної "Батьківщини". І відбулося це вчора під час засідання Київської обласної ради під пильним наглядом, а також тиском нардепів Зеленського і Тимошенко", - повідомив Цибулько.

За його словами, оскільки процедура передбачає таємність голосування, то для контролю його результатів депутатам трьох фракцій видали кулькові ручки певного кольору.

"Слуги народу" отримали із зеленими чорнилами, від "Батьківщини" - червоного, представники ОПЗЖ - ставили помітки у бюлетенях ручками з синіми чорнилами. Цибулько додає, що цей факт зафіксовано на відео і продемонстровано у сюжетах загальнонаціональних телеканалів.

У підсумку за кандидата від "Слуги народу" Олександра Склярова проголосувало 38 депутатів, а за представника "За майбутнє" Ярослава Москаленка було віддано 42 голоси (для перемоги йому не вистачило 1 голосу). І це при тому, що, за словами політолога, формально за кількістю мандатів у трьох фракцій є 45 обранців, а цього мало би бути достатньо для обрання свого голови.

"Проте, голосування показало, що 45 голосів за це рішення таки немає, як і немає тотальної одностайності у бажанні, зокрема, "слуг" спільно голосувати з депутатами Медведчука-Путіна", - заявив Цибулько.

За інформацією політичного експерта, наступне засідання Київоблради заплановане на 27 листопада. Зокрема, таке було рішення ухвалене на засіданні тимчасової президії, участь в якому взяли лише три фракції партій з п'яти, які пройшли до складу облради.

"В ньому взяли участь лише представники "Слуги народу" – Олександр Поляруш (у 2010 році балотувався до Білоцерківської міської ради від Партії регіонів), "Батьківщини" – Андрій Засуха (син "регіоналів" з родини Засух) та ОПЗЖ – Валерій Ксьондзенко. Натомість представницю "Європейської солідарності" Тетяну Семенову та представника "За майбутнє" Ярослава Добрянського навіть не попередили", - написав Цибулько.

На його думку, таким чином, підтвердження коаліції Зеленського-Медведчука-Тимошенко в облраді формалізовано вже документально.

Політолог прогнозує, що наступне засідання Київської обласної ради обіцяє бути напруженим. Оскільки, за його інформацією, є кулуарні домовленості "про рішення "коаліціянтів" провести повну заміну лічильної комісії, яка і має встановити результати голосування за нового голову Київоблради".

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу", ОПЗЖ і "Батьківщина" утворили коаліцію в Київській облраді – Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути