субота, 21 квітня 2018 19:28

Сквер у Києві назвали на честь загиблого на Донбасі офіцера Мирослава Мисли

Автор: Олександра Кусковець
  Сквер біля станції метро "Шулявська" назвали в честь загиблого на Донбасі бійця
Сквер біля станції метро "Шулявська" назвали в честь загиблого на Донбасі бійця

21 квітня у Києві, на вул. Смоленській, 17 відкрили пам'ятник загиблому бійцю АТО Мирославу Мислі. Сквер, в якому знаходиться пам'ятник, відтепер теж носитиме його ім'я, передає кореспондент Gazeta.ua.

Автор: hromadskeradio.org
  Відкрили пам'ятник загиблому на Донбасі герою Мирославу Мислі
Відкрили пам'ятник загиблому на Донбасі герою Мирославу Мислі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув український військовий

Гроші для спорудження монумента виділили з бюджету Києва, пожертвувань меценатів та побратимів. Автором скульптури є Богдан Козаченко.

На захід в честь відкриття пам'ятника героєві прийшло більше 400 людей. Третина з них - побратими та товариші по зброї Мирослава. Кілька з них тримали національні та червоно-чорні прапори. Також прийшла мама загиблого бійця. Люди поклали до пам'ятника червоні та білі гвоздики.

Пам'ятник висотою приблизно 1,65 см встановили на метровому постаменті. На ньому Мирослав Мисла зображений в повному бойовому спорядженні, з автоматом. На пам'ятній дошці написано "Мирослав Мисла "Мисливець" - командир 93-тьої ОМБр, ОДЧ "Закарпатська Січ", боєць БОП "Січ", член Проводу ВГО "Сокіл". До урочистого відкриття монумент завісили українським прапором та перев'язали блакитною стрічкою.

Автор: Олександра Кусковець
  На захід в честь відкриття пам'ятника героєві прийшло більше 400 людей. Кілька з них тримали прапори
На захід в честь відкриття пам'ятника героєві прийшло більше 400 людей. Кілька з них тримали прапори

На відкриття прийшли керівники всеукраїнської громадської організації "Сокіл", членом проводу якого був Мисла, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, члени ОУН, Київський міський голова Віталій Кличко, лідер партії "Правий Сектор" Андрій Тарасенко, політики і лідери громадських організацій.

Мирослав Мисла - активний учасник революції гідності, боєць, польовий журналіст радіо "Голос Свободи". З перших днів російсько-української війни перебував на фронті, спочатку – у складі батальйону "Січ", потім вступив до лав добровольчої чоти "Закарпатська Січ", яка постійно на передовій. Отримав псевдо "Мисливець". Пройшов бої на Донецькому аеропорту та в с. Піски.

"Я особисто знав Мирослава. Зараз часто називають героями тих, хто просто опинився в зоні бойових дій. Проте справжня назва "герой" криється в іншому. Це звання повністю відповідає Мислі. Він не тільки загинув під час прямого контакту з ворогом, а й відправив у пекло сімох окупантів. Головним є те, що він свято вірив в ідею української нації і боровся за неї", - розповів лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок.

"Сьогодні ми зібрались, аби вшанувати пам'ять не лише Мирослава, а й тисячі інших хлопців, які віддали своє життя за незалежність України. Вони житимуть у наших серцях, допоки ми будемо їх пам'ятати", - сказав міський голова Києва Віталій Кличко.

"Мирослав був одним із перших, хто відгукнувся на заклик "Закарпатської Січі", і став його душею. Він був тим, хто носив наш штандарт і знав, за що бореться", - розповів командир легіону "Свобода" Олег Куцин.

Організатори заходу продемонстрували аудіозаписи з боїв та записані спогади побратимів про "Мисливця".

"Пригадую останній ранок, коли Мисла був живий. Говорив, що це великий день і він ввійде в історію" – розповів друг Мирослава по зброї з позивним Жовтень.

"Було літо 2014-го, тренувальна база "Січі". Пам'ятаю шалений вогонь, який горів в його в очах. Ним він розпалював вогонь в інших", – згадав однополчанин Мисли з позивним Хамер.

Офіцер Мирослав Мисла загинув біля с. Кримське на Луганщині 2 жовтня. Помер при безпосередньому контакті з ворогом, отримавши поранення, несумісне з життям. Родом із Закарпаття, за освітою історик. До початку російсько-української війни жив у селі Волохів Яр на Харківщині, де й похований

Зараз ви читаєте новину «Сквер у Києві назвали на честь загиблого на Донбасі офіцера Мирослава Мисли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути