Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2006 17:58

"Скромний" Андрюшенька перерізав мамі горло

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Сусідка Бабінських Олександра Єскова показує наступного дня після трагедії закривавлені сходи
Сусідка Бабінських Олександра Єскова показує наступного дня після трагедії закривавлені сходи

Увечері 11 травня на Троєщині сталася трагедія, причини якої залишаються незрозумілими. 20-річний Андрій Бабінський, житель дев"ятиповерхівки на Беретті, 5, напав на 60-річну матір Катерину і перерізав їй горло.

У міліції кажуть, що хлопець розбив на кухні порожню пляшку і полоснув матір шматком скла. Стікаючи кров"ю, Катерина Бабінська намагалася втекти від Андрія. Вибігла з квартири у під"їзд. Але син наздогнав її, за ноги затяг назад у помешкання.

Страшні крики почули перехожі, тому й викликали міліцію. Андрія оперативники затримали зі шматком скла в руці. На той момент його матір знепритомніла від сильної кровотечі. У лікарні швидкої допомоги, куди відвезли Катерину Бабінську, спочатку говорили, що жінка немає жодних шансів вижити. У неділю зранку вона все ж таки прийшла до тями. Проте зараз перебуває у шоковому стані. Розмовляти не може, тиск та дихання їй підтримують штучними апаратами у реанімаційному відділенні. Пані Катерині вдається лише відкривати й закривати очі.

Про трагедію жителям будинку на Беретті нагадує залитий кров"ю сходовий майданчик п"ятого поверху. Підлога, перила, стіни — усюди великі криваві плями. Кривавий слід веде до 220-ї квартири, де мешкає сімейство Бабінських.

Батько про трагедію ще не знає

— Ви й уявити не можете, скільки крові було в їхній квартирі, — розповідає "ГПУ" крізь напіввідчинені двері сусідка Олександра Єскова, 79 років. — Катя, рятуючись від сина, хотіла навіть вистрибнути у вікно, розбила головою шибку.

Олександра Єскова живе навпроти Бабінських. Заселялася жінка в будинок разом із Катериною. Каже, що знає 20-річного Андрія з пелюшок. Нічого підозрілого про нього згадати не може або ж не хоче. Андрій завжди був "тихий, скромний, дуже вродливий". У сім"ї він — єдина дитина. Батьки на нього "дмухали". Мати влаштувала в інститут на платну форму навчання. Зайвого собі нічого не дозволяла. Не ходила навіть до стоматолога — усі гроші відкладала на синове навчання. Називала його не інакше, як Андрюшенька.

На тому ж поверсі живе 20-річний Олександр, який вчився з Андрієм в одній школі. Каже, що в дитинстві вони дружили.

— Останні вісім років ми спілкуємося тільки на рівні "прівєт, пока". Чому так, сам не знаю. Андрій якось відсторонився. Взагалі перестав спілкуватися з хлопцями в дворі. Дівчини теж не мав. Хуліганом ніколи не був, може, раз-другий покурив травку. От і всі гріхи.

Людмила Жигуліна, 57 років, класний керівник Бабінського (середня школа N249, Троєщина) розповіла "ГПУ", що вперше побачила Андрія дуже агресивним на випускному. Він намагався побити однолітка з іншої школи. Вчителька згадала, що Андрія тоді ледь вгамували. Раніше його таким не бачили. Батьки Андрія до школи не приходили. Батьківські збори також ігнорували. Вчителі кажуть, що хлопець розумний, але дуже лінивий. У школі отримував здебільшого середні оцінки.

Батько Андрія родом із Закарпаття. Усе життя працював трактористом. 9 травня він поїхав до родичів у село. Про трагедію, схоже, ще не знає. Про те, що сталося, міліціонери повідомили лише молодшій сестрі постраждалої.

У неділю вона прийшла поприбирати квартиру Катерини Бабінської. Говорити з "ГПУ" категорично відмовилася. Каже, що не може оговтатися після пережитого.

Зізнався, що мстив

Заступник начальника карного розшуку Деснянського відділку міліції Євген Слабий, 31 рік, розповів "ГПУ", що затриманий Андрій поводиться якось неадекватно. У міліціонерів склалося враження, що він недавно пережив якусь значну життєву трагедію й отримав психологічну травму.

— Сестра Катерини Бабінської розповіла, що хлопець намагався за тиждень до трагедії вигнати матір із дому. Але вона не пішла, — каже Євген Слабий.

Андрій Бабінський був студентом 4-го курсу факультету енергетики й автоматики Національного аграрного університету. Керівництво вузу повідомило, що Андрія відрахували з університету згідно з наказом, підписаним увечері минулої п"ятниці через академічну неуспішність. Хлопець завалив останню сесію, не склавши три іспити та один залік.

— У таких випадках маємо право відраховувати одразу ж. Декан факультету витримав усі формальності. Рішення узгодили зі студентською організацією, яка захищає інтереси студентів, — сказав "ГПУ" один із функціонерів університету.

Мати сварила сина за відрахування

Учора заступник начальника відділу карного розшуку Деснянської міліції Євген Слабий повідомив, що Андрій Бабінський зізнався на допиті про причини нападу. Він каже, що мати назвала його "безголовим", почувши новину про відрахування. Після цього хлопець накинувся на неї.

Зараз ви читаєте новину «"Скромний" Андрюшенька перерізав мамі горло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути