Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2015 09:35

Скільки заробляє персонал в елітних ресторанах

Скільки заробляє персонал в елітних ресторанах

Аби потрапити на роботу в елітний київський ресторан, замало хорошого резюме. Треба надати відгук від попереднього роботодавця і добре знати англійську. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Андрій Мартинов, який працює барменом в елітному ресторані столиці четвертий рік.

"Попасти на роботу в такий заклад важко, - каже Андрій. - Крім резюме, вимагають відгук від попереднього роботодавця. Часто письмового відгуку мало. На співбесіді можуть попросити телефон з попереднього місця роботи, щоб рознюхати, коли і за що тебе звільнили. Репутація має бути бездоганною. Треба добре знати англійську. Дівчат беруть модельної зовнішності, хлопців – ростом понад 180 сантиметрів".

За словами бармена, на роботі заборонені службові романи.

"Якщо хтось із кимось зустрічається, то це стараються тримати в таємниці, - говорить бармен. – У нас офіціантка з сомільє зустрічається, а моя дівчина там два роки хостесом працювала. Скоро збираємося одружитися".

У меню ресторану гарніри і салати від 200 до 800 грн. Середній чек 1,5 тис. грн.

"Чайові лишають великі. Офіціант за день легко може заробити 300 гривень, - розказує Андрій. - Ставка у всіх 1,2 тисячі. Попадаються жлоби: замовлять фуа-гру під малиновим соусом за 500 гривень, а на чай залишать 5. Бармен заробляє у місяць 8 тисяч гривень. Офіціант – від 6 до 10 тисяч, хостес – 5-7. Адміністратору платять по 20-30 тисяч. Кухарям – по 8-10".

"Постійних клієнтів офіціанти і бармени знають, - каже Андрій. - Вони навіть меню не просять і назв страв не запам'ятовують. Тільки кажуть: "Мне как всегда". Люблять пасту, лазанью, різотто. Їдять мало, більше п'ють. Якщо приходять після важких переговорів, то беруть горілку.Якщо ще мусять домовлятися, замовляють коньяк. Шампанське беруть, коли підписали вдалу угоду або щоб обмити нову машину чи квартиру. Пляшка від 300 до 4 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «Скільки заробляє персонал в елітних ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути