пʼятниця, 11 січня 2008 07:14

Шампанське травмувало п"ятьох киян

1 січня п"ятеро киян потрапили до Жовтневої лікарні. Вони травмували очі корками від шампанського. Ще четверо жителів столиці ледь не покалічилися феєрверками та петардами.

— Відзначав із родиною за містом. Хотів, аби свято було з феєрверками. Уночі запускав їх. Усе було добре. А 1 січня запалив шнур і надто пізно побачив, що папір, який захищає шнур від вибухової речовини, розірваний. Іскра попала в порох, той вибухнув, — розповідає "ГПУ" киянин Андрій, 41 рік.

Чоловік інстинктивно відхилив голову. Залпом йому обпалило ліве око, травмувало роговицю, розірвало повіку та брову. Родичі доправили Андрія машиною до лікарні. Там його прооперували. Нині праве око відновилося. Лівим чоловік поки що бачить погано, та сподівається зустріти старий Новий рік удома.

— Більше ніколи не візьму до рук салют, — каже киянин.

Новорічної ночі до тієї ж лікарні потрапив студент Алік, 20 років.

— Відкривав шампанське, корок потрапив у око, — каже він. Хлопця шпиталізували. Черговий офтальмолог Жовтневої лікарні Світлана Самченко, 56 років, оцінює травми Аліка як серйозні.

Того ж дня о 00.30 до закладу привезли 36-річну жінку, яка самотужки відкорковувала пляшку — корок поцілив у око. Травма була нетяжка, жінку відпустили додому. Удень до лікарні з такою ж травмою привезли 41-річного чоловіка. За 2,5 год. після нього — 45-річну киянку. Ще за 40 хв. — 40-річного киянина. Усі пояснювали: відкриваючи пляшку, не притримували корок рукою.

— 1 січня о 1.40 "швидкою" з Майдану доправили громадянку Німеччини. Вона задерла голову, дивилася на феєрверк. Його залишки потрапили жінці в око. Постраждала не знала мови, ми не могли зрозуміти, що сталося. Виручила донька. Вона вислухала жінку по телефону, а потім переклала розмову, — говорить Світлана Самченко.

О восьмій ранку до лікарні потрапив 36-річний киянин. В його руках вибухнула петарда, ушкодивши обличчя й очі. Останнім у списку постраждалих Жовтневої лікарні був студент. Він потрапив до закладу увечері 1 січня. Вибух петарди травмував хлопцеві очі.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське травмувало п"ятьох киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути