субота, 28 травня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Розслідувачі з'ясували нові дані про російського мародера, що "спалився" з Polaroid в Ірпені

З'явилися нові дані про російського окупанта, який пограбував квартиру в Ірпені під Києвом та залишив господарям своє селфі на Polaroid. На фото зображений не Микита Третяков, а Павло Пілантов, 1996 року народження, який служить у збройних військах РФ.

Він - уродженець села Медведь Новгородської області РФ, повідомляє видання "Важливі історії".

Розслідувачі допускають, що штучний інтелект, який 26 травня ідентифікував російського мародера як Третякова, допустив помилку.

Автор: istories_media
  Фото окупанта, яке знайшла жителька міста Ірпінь у своїй квартирі
Фото окупанта, яке знайшла жителька міста Ірпінь у своїй квартирі
Автор: informnapalm.org
  Павло Пілантов
Павло Пілантов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився в Ужгороді, вбивати приїхав на Харківщину - назвали ім'я ще одного російського командира

Це підтверджують і волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

Серед фактів у виданнях вказують на розбіжність у кольорі очей та слова сестри Микити Третякова, яка зазначила, що її брат вже кілька років не служить в армії. Крім того, в російській соціальній мережі "Вконтакте" росіянина відмітили на фото зі святкування дня народження померлого від раку товариша.

"Фото в соціальній мережі "Вконтакте", яке свідчить, що Микита Третяков у цей час був присутній на батьківщині в Пермському краї. Робив мурал на згадку про померлого від раку друга і смажив шашлики", - пише видання важливі історії.

Автор: istories_media
  Фото в соціальній мережі «Вконтакте», на якому відмічено Микиту Третякова
Фото в соціальній мережі «Вконтакте», на якому відмічено Микиту Третякова

Також розслідувачі дізнались, що Пілантов був лауреатом премії уряду Санкт-Петербурга "За досягнення високих спортивних результатів на офіційних міжнародних та всеросійських спортивних змаганнях". Мародер живе у Пскові та служить у 104-му гвардійському десантно-штурмовому полку. Військові саме з цієї частини були в Бучі, Ірпені та Гостомелі.

У базі даних російської служби судових приставів можна знайти безліч виконавчих проваджень щодо Павла Пілантова - як в його рідній Новгородській області, так і в Псковській, де він проходитиме службу.

Автор: informnapalm.org
  Скріншот з сайту судових рішень
Скріншот з сайту судових рішень

В Ірпені Київської області жінка знайшла фотографію російського загарбника, який пограбував її квартиру. Знімок вона виявила, коли прибирала житло. Окупант зняв себе на фотоапарат Polaroid. Він залишив знімок, тому що, імовірно, не знав, що зображення проявляється з часом.

Українська влада за допомогою штучного інтелекту ідентифікувала "любителя селфі" та знайшла сторінку у "Вконтакті" Нікіти Третьякова, 26-річного уродженця Ростова-на-Дону.

Зараз ви читаєте новину «Розслідувачі з'ясували нові дані про російського мародера, що "спалився" з Polaroid в Ірпені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути