вівторок, 12 лютого 2019 14:32

Росіяни повертають нерухомість українцям

Росіяни повертають нерухомість українцям
Ocean Plaza оцінюють в 270-315 млн $. Фото: Олег Стельмах

Переговори про продаж київського торгівельного центру Ocean Plaza ведуть ТПС Нерухомість, співвласником якої є дочка Аркадія Ротенберга, з Mandarin Plaza Group Вагіфа Алієва .

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на джерело, пише Економічна правда.

За його словами, ТПС Нерухомість не змогли домовитися про продаж торгового центру Ocean Plaza українській Dragon Capital.

Кілька днів тому стало відомо, що "ТПС Нерухомість" більше не займається управлінням Ocean Plaza. Брокер об'єкта компанія UTG оголосила, що ці функції переходять "Київ Молл Менеджменту" (належить Владиславу Зайцеву, пов'язана з власником групи "Фуршет" Ігорем Баленко). За даними українського видання Retailers, в неї перейшла практично вся київська команда ТПС Нерухомості.

Будівництвом Ocean Plaza початково займалися Ukrainian Development Partners (UDP) і "К.А.Н. Девелопмент". Компанії підконтрольні українським бізнесменам Василю Хмельницькому, Андрію Іванову та Вагіфу Алієву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Облуплені стіни і ерозія на мармурі - квартиру Януковича здаватимуть в оренду

ТПС Нерухомість викупила проект в 2012 році. Сума операції оцінювалася в 280-350 млн $, зараз Ocean Plaza оцінюють в 270-315 млн $.

Про бажання вийти з проекту компанія повідомила ще в 2014 році. Але знайти претендентів на актив виявилося не так просто: серйозні переговори з Dragon Capital почалися тільки влітку 2018 року.

ТПС Нерухомість існує з 2004 року, раніше вона контролювалася TPS Real Estate Holding, в числі співвласників якої був Аркадій Ротенберг, якого в 2014 році США і Євросоюз включили в санкційні списки. Його компанії побудували Кримський міст. Зараз компанію очолюють Лілія Ротенберг, Олександр Пономаренко та Олександр Скоробогатько.

Mandarin Plaza Group контролюється екс-співвласником Ocean Plaza Вагіфом Алієвим. У його портфелі - Lavina Mall, Mandarin Plaza, бізнес-центр "Парус". Mandarin Plaza будує ТЦ Ocean Mall по сусідству з Ocean Plaza. Проект початково задумувався як друга черга Ocean Plaza. Відкриття нового ТЦ заплановано на вересень 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни повертають нерухомість українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути