Ексклюзиви
неділя, 05 червня 2022 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поцілила у військовий об'єкт у Києві: подробиці ранкового обстрілу

Росія поцілила у військовий об'єкт у Києві: подробиці ранкового обстрілу
Росія випустила з Каспійського моря п'ять крилатих ракет у бік Києва. Фото: Сергій Вел

Вранці 5 червня, близько шостої ранку, Російська Федерація випустила п'ять крилатих ракети Х-22 у бік Києва.

Одна з них влучила у військовий об'єкт, розповів у етері національного марафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

"Можемо говорити про те, що це був один об'єкт військової інфраструктури, а другий об'єкт цивільної інфраструктури", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ, Одеса, Миколаїв. В Україні лунають потужні вибухи

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін розповів у Telegram, що чотири ворожі ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, розташованому на лівому березі Києва.

"Серед залізничників був один поранений, йому надали медичну допомогу. І оперативно розпочали ліквідацію наслідків удару", – розповів голова правління АТ.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook, ракети випустили з акваторії Каспійського моря. Одну з них сили протиповітряної оборони збили.

"Решта - влучили в об'єкти інфраструктури на півночі столиці України", — повідомляє Генштаб.

Росія атакувала Київ вранці 5 червня. Серія потужних вибухів пролунала в Дарницькому й Дніпровському районах столиці. Після "прильоту" спалахнула потужна пожежа. Загиблих внаслідок атаки на 7:40 немає. Одного постраждалого госпіталізували.

Чули вибухи й у Київській області. Попередньо, окупанти обстріляли ракетами Василівський район. Міський голова Броварів Ігор Сапожко підтвердив вибух близької 6:00 поблизу громади. За його словами, інформації щодо руйнувань у Броварській громаді немає.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на черговий обстріл Києва й інших міст України крилатими ракетами 5 червня. Він наголосив, що відповідальність за злочини росіян в Україні має бути максимально жорсткою.

Зараз ви читаєте новину «Росія поцілила у військовий об'єкт у Києві: подробиці ранкового обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути