Ексклюзиви
середа, 28 березня 2007 17:06

Ремонт у під"їздах за 16 мільйонів гривень зробили неякісно

Автор: фото: Юлія НЕДОПИТАНСЬКА
  Жителі будинку №87 на вулиці Лепсе у Солом’янському районі скаржаться, що після ремонту в під’їзді облуплюється фарба, а шматки штукатурки лежать під дверима
Жителі будинку №87 на вулиці Лепсе у Солом’янському районі скаржаться, що після ремонту в під’їзді облуплюється фарба, а шматки штукатурки лежать під дверима

У будинках Солом"янського району цього року зробили перший ремонт за часів незалежності. Із міського бюджету виділили 16 млн грн. Але мешканці не вдоволені якістю робіт.

На бульв. Лепсе, 87 п"ятиповерхівка на шість під"їздів належить ЖЕКу N910. Ремонт закінчили два місяці тому. Нині в першому під"їзді немає замка в дверях. Його зняли, бо заїдав, і люди годинами не могли потрапити додому. У третьому — з підвалу тече вода, облуплюється фарба, на підлозі шматки штукатурки. А в п"ятому під"їзді двері до підвалу розбухли від вологи й не вміщаються в дверну коробку. У деяких місцях видно, що фарбу накладали на брудні стіни.

Пенсіонери кажуть, ремонту чекали дуже давно, однак не такого.

— Раніше на стінах у під"їзді можна було прочитати історії кохання кількох поколінь цього дому, — розповідає 62-річна Марія Олексіївна з під"їзду N5. — А тепер усе це зафарбовано жахливим зеленим кольором, як у радянських безплатних туалетах.

Ремонт робили лише двоє робітників — чоловік і жінка. За словами мешканців, вони часто дзвонили до квартир, просили води або чаю. Пенсіонерки пригощали їх обідами, а молодші — проганяли.

— Перші кілька тижнів після ремонту ніби все гаразд було, тільки фарба дуже смерділа. Потім почало облазити. У мене перед дверима шматки фарби лежать, — жаліється Надія Михайлівна, 80 років.

А Леонора Петрова, 71 рік, радіє хоч такому ремонту. Каже, що востаннє якісь роботи проводили років 20 тому. Пригадує, що тоді замінили перила, розрівняли стіни. Цього разу перила не міняли — їх у під"їзді давно немає. Дірки в стінах теж залишили.

— Ми знаємо про той підвал у будинку на Лепсе, 87, — говорить заступник начальника ЖЕКу N 910 Тетяна Семенівна, яка відмовляється назвати своє прізвище. — Там парує з підвалу, немає пристойної вентиляції. Раніше ще й дах протікав. Його ми полагодили, й ремонт зробили відразу.

Тетяна Семенівна визнає, що перш ніж вкладати кошти в ремонт під"їзду, потрібно було полагодити підвал, через випари з якого й обсипається фарба. Однак на це не вистачило коштів, а коли вони з"являться, не відомо.

— Ми ведемо переговори щодо здачі підвалу в оренду, — зазначає працівниця ЖЕКу. — Он у сусідньому під"їзді — відділення. Може, під якийсь склад здамо.

У ЖЕКу розповіли, що під час фарбування стін захворіла двірничка, тому і нікому було їх почистити.

— Я просила жителів допомогти, але вони відмовилися, — зауважує Тетяна Сергіївна.

У Солом"янській районній раді про недоліки ремонту, зробленого в будинку на Лепсе, нічого не чули.

— Що фарба повідпадала, ми не знаємо. На цьому тижні я робитиму плановий обхід усіх відремонтованих будинків, і все там з"ясую, — пообіцяла Ірина Басюк, 45 років, заступник директора з експлуатації благоустрою Солом"янського району. — Якщо це брак генпідрядників, висуватимемо претензії. Вимагатимемо, аби виправили.

Два відремонтовані будинки на вул. Мартиросяна, 15 і 17, мають ще гірший вигляд. Мешканці цих домів тільки радіють, що стіни пофарбували в світло-коричневий колір, а не зелений.

На Ушинського ремонт вдався

На сусідній вул. Ушинського, 7 (ЖЕК N903) ремонт робили в середині 2006 року. Будинок одразу впадає у вічі. Він пофарбований не лише всередині, а й ззовні. Звичайна хрущовка виглядає як нова.
— Нам заздрять люди із сусідніх домів. Ремонт нам зробили на совість, — каже Валерій Сергієнко, 60 років.

Зараз ви читаєте новину «Ремонт у під"їздах за 16 мільйонів гривень зробили неякісно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути