четвер, 02 грудня 2010 13:01

Рада на 5 років заборонила вирубувати дерева у Києві

Рада на 5 років заборонила вирубувати дерева у Києві

Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою зеленого господарства Києва", що передбачає введення мораторію строком на 5 років.

За відповідне рішення проголосували 341 з 421 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроект ініційований нардепами від фракції НУ-НС Юрієм Костенком та Іваном Зайцем, встановлює мораторій строком на 5 років на видалення зелених насаджень на таких об'єктах благоустрою зеленого господарства Києва: скверах, ботанічних садах, парках, лісопарках, рекреаційних зонах, лісах м. Києва; урочищах зі стрімкими схилами; зелених насадженнях прибудинкових територій; берегозахисних ділянках та водоохоронних зонах; островах річки Дніпро в межах території м. Києва.

Передбачено, що вибіркове видалення окремих зелених насаджень на об'єктах благоустрою зеленого господарства, зазначених у статті 2 цього закону, може здійснюватися у разі відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності та для суспільних потреб, знесення аварійних дерев чи ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

У надзвичайних та аварійних ситуаціях, якщо падіння дерев спричиняє загрозу життю та здоров'ю людей, пошкодженню будівель і споруд, комунікаціям, безпеці дорожнього руху, видалення окремих зелених насаджень проводиться негайно у порядку без оформлення дозволу.

Факт видалення зелених насаджень оформлюється актом огляду представниками органів виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій, районних у м. Києві державних адміністрацій, із залученням представників виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища і спеціалізованих підприємств, які проводять видалення окремих зелених насаджень. Акт складається протягом двадцяти чотирьох годин з моменту початку робіт.

Спеціальні уповноважені центральні органи виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища та його органи на місцях здійснюють контроль за дотриманням мораторію на видалення зелених насаджень згідно з вимогами, передбаченими статтями 2-3 цього закону.

РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Рада на 5 років заборонила вирубувати дерева у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути