Ексклюзиви
субота, 07 травня 2022 16:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путлер, натяк зрозумілий?" - у Києві з'явився пам'ятник із Путіним
3

7 травня в Києві на бульв. Шевченка з'явилася тимчасова інсталяція під назвою "Zaстрілись". Фігуру з іржавого металу зробив скульптор із Харкова Дмитро Ів.

Її встановили навпроти Бесарабського ринку, де колись стояв пам'ятник Володимиру Леніну, пише "Сьогодні".

"Коли окупанти напали на нашу землю, у мене виникла думка зробити сучасну жорстку скульптуру. Це мій жорсткий погляд на те, що відбувається в рідній країні. Путін - це воєнний злочинець. І він знає, що має два шляхи. Перший - сісти на лаву підсудних, а другий - застрелитися. Так з'явився слоган цієї роботи: "Путлер, натяк зрозумілий?" - розповів Ів.

Фото: kiev.segodnya.ua

Фігуру він придумав 1,5 місяця тому. Весь цей час працював без вихідних по 10-12 год. на добу.

"Скульптура створювалася у Львові за допомогою волонтерів. Я хотів би подякувати їм за фінансову підтримку. Особливо Віталію Задерею, без його фінансової участі цей пам'ятник не з'явився б. Він допоміг з інструментом та майстернею", - сказав Дмитро Ів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерусифікація Києва: у столиці перейменують майже 300 вулиць і знесуть 60 пам'ятників

За задумом, інсталяція повинна була мати "фішку".

"Якщо скульптуру поставити суворо на південь, то з 12:00 до 14:00 на обличчі Путіна буде видно вуса, як у Гітлера. Поки що цей задум не вийшов саме на цьому місці", - додав Ів.

Пам'ятник заввишки 4 м, важить майже 350 кг. Має до 10 тис. зварювальних точок. Автор сподівається, що його інсталяція простоїть у центрі Києва до перемоги над ворогом.

У близькому оточенні президента країни-агресорки Росії Володимира Путіна бажають його смерті. Про це свідчить запис розмови двох російських олігархів. Один другому каже, що "краще б він помер, бо він нас знищив, знищує Україну, знищує Росію".

Багато наближених до диктатора не очікували, що війна пошириться на всю Україну. Думали, що все обмежиться Донбасом. Відповідно, втрати, які зазнає у цій війні Росія, не були узгоджені з олігархами та високопоставленими військовими, заявив керівник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв.

Зараз ви читаєте новину «"Путлер, натяк зрозумілий?" - у Києві з'явився пам'ятник із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути