пʼятниця, 24 січня 2020 08:39

Прориви тепломереж: за скільки років у Києві можна замінити зношені труби

Прориви тепломереж: за скільки років у Києві можна замінити зношені труби
Скільки років необхідно для заміни труб. Фото: vn.20minut.ua

Держава не має достатньо ресурсів, аби самостійно замінити чи відремонтувати по країні аварійні тепломережі. До робіт потрібно залучати приватний сектор.

Слід створити умови за яких приватники візьмуться за обслуговування частин мережі водопостачання, розповів Gazeta.ua директор програми "Інфраструктура" Українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер.

"Це варто зробити. І контролювати вчасне виконання робіт. Заміна тепломереж по країні обійдеться у дуже велику суму — мільярди доларів. При наявності людського і грошового ресурсів це можна зробити за сім-вісім років. Київські труби можна поміняти за три-чотири роки. Держава має постійно шукати джерела звідки можна буде брати ресурси на ці роботи", - сказав експерт.

Держава має інвентаризувати усі мережі водопостачання країни.

"Магістралі вимагають до себе підвищеної уваги. Особливо в Україні, де роками відбувався знос труб без відновлення і відповідного догляду. Це призводить до втрат енергії, грошей, виникають проблеми у функціонуванні. Потрібно системно підійти до цього питання. Все інвентаризувати та обслуговувати відповідно до вимог експлуатації", - додав Шульмейстер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві потоп - вода била фонтаном

Із початку року у Києві сталося кілька великих проривів труб водопостачання. Остання аварія трапилася у ніч на 22 січня по вул Деміївській, 39, у Голосіївському районі міста. Холодна вода била фонтаном.
Теплові мережі виходять зі строю, бо у 80% із них закінчився термін експлуатації та вони потребують ремонту, заявили у "Київтеплоенерго". Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв сказав, що у місті потрібно замінити 3 тис км труб. На це піде 140 млн євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Прориви тепломереж: за скільки років у Києві можна замінити зношені труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути