Ексклюзиви
пʼятниця, 14 серпня 2020 16:04

Проїзд у столичних маршрутках може здорожчати – причини
3

Приватні перевізники столиці, транспорт яких працює в режимі маршрутних таксі, звернулися до мера Києва Віталія Кличка з проханням скорегувати функціонування пасажирських перевезень в місті.

Зареєстроване звернення до очільника столиці опублікували на сторінці у Facebook "Асоціації перевізників м. Києва та Київської області".

"Сьогодні зареєстрували чергове звернення до КМДА з приводу функціонування ринку перевезень пасажирів на автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі м. Києва", - йдеться в повідомленні.

Фото: ГС "Асоціація перевізників м. Києва та Київської області"

У документі транспортники зазначають, що через карантин пасажиропотік скоротився удвічі, а витрати на обслуговування рухомого складу - зросли. Відтак, виторг від перевезень зменшився у 2-4 рази. З огляду на це, багато підприємств опинилися на межі банкрутства.

Серед викладених прохань у зверненні, зокрема:
- сприяння в отриманні кредитних коштів від міжнародних організацій;
- встановлення економічно обґрунтованого регулярного тарифу;
- компенсація перевезень пільговиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: #ШахрайГудбай – у столичному метро з'явився "антишахрайський" потяг

У зверненні також розповіли, як столична влада допомагає комунальним перевізникам розв'язати наявні проблеми. У 2015-2020 роках місто придбало для КП "Київпастранс" нові автобуси, тролейбуси, трамваї. Тоді як приватним перевізникам, доводилося в цей період часу купувати рухомий склад за кредитні кошти. 420 маршрутних таксі було придбано на суму понад 700 млн грн за останні 5 років.

Якщо викладені прохання будуть реалізовані, перевізники обіцяють значно поліпшити якість перевезення пасажирів у маршрутках і скерувати всі отримані кошти на придбання нового транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зміняться умови надання пільгового проїзду з 1 липня: кого стосується

Раніше співробітники комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до Київської міської ради із закликом підтримати проєкт рішення про забезпечення компенсації втрат перевізників під час пандемії коронавірусної хвороби Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у столичних маршрутках може здорожчати – причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути